FK Štěchovice – Sokol Nové Strašecí 3:1 (1:1)

Jako rozhodující okamžik se nakonec ukázala situace z pětapadesáté minuty, kdy domácí hráč přidržel a následně stáhl strašeckého brankáře Kuta, faul se však nepískal. Místo toho domácí dotlačili míč do sítě a dostali se do vedení – od zmíněné minuty tak drželi jednobrankový náskok 2:1. Od té doby hráli novostrašečtí fotbalisté opatrnější fotbal, a to vzhledem k emocím, které se v sobě snažili zadržet. A není se čemu divit.

Velmi často pomezní sudí nechával praporek dole i v těch nejspornějších situacích, což vyvolalo úsměv ve tváři nejednomu divákovi. „Druhý gól, který jsme dostali, se vidí jen málokdy. Jednalo se o jednoznačný faul na brankáře, který viděli všichni na stadiónu, jen ne rozhodčí," podivoval se ve svém hodnocení utkání novostrašecký lodivod Miloslav Mrázek. Definitivní podobu výsledky na konečných 3:1 stanovili domácí v 74. minutě, když hosté pozapomněli na protihráče, který zaváhání potrestal. Poté se utkání jen dohrávalo, navíc trenér Miloslav Mrázek prostřídal sestavu, když ze hřiště odešli hlavně ti hráči mající na svém kontě žlutou kartu.

„Chtěli jsme se vyvarovat nějakého zbytečného vyloučení," vysvětlil Miloslav Mrázek. Přitom hosté z Nového Strašecí nepřijeli na hřiště favorita do Štěchovic pouze bránit. Od úvodních minut dělala domácím problémy především novostrašecká obrana, která fungovala na výbornou. Hosté hrozili hlavně z brejků. Jeden takový podnikl v patnácté minutě David Mrázek, jeho tvrdou střeli však domácí brankář kryl. Neuběhla ani minuta a skóre se pohnulo, ovšem na druhé straně po rohovém kopu. „Špatně jsme pokryli soupeře. Ten nemusel při hlavičce ani vyskočit," hledal chybu strašecké defenzívy při prvním inkasované brance trenér Miloslav Mrázek.
Hosté však nesložili zbraně. O tři minuty poslal Jan Mrázek do pokutového území FK Štěchovice centr, míč propadl shlukem hráčů, ale nikdo jej následně nedokázal doběhnout.

Vyrovnání se dočkalo Nové Strašecí ve dvacáté minutě. David Mrázek přiťukl míč bratrovi Lukášovi, ten parádním míčem za obranu našel naběhnuvšího Vašáka, jenž si věděl rady – 1:1. O dalších patnáct minut mohlo být dokonce ještě veseleji. Jenže po zahrávaném trestném kopu Jana Mrázka orazítkoval nabíhající Duchoň pouze břevno domácí svatyně.

Druhý poločas pak byl ve zmíněné režii především pomezního sudího, který doslova daroval domácím několik šancí a nakonec se utkání rozhodlo ve zmíněné 55. minutě. „Utkání se mi hodnotí velmi těžko, protože v prvním poločase jsme byli lepším mužstvem. Ve finále jsme rádi, že jsme dohráli utkání bez vyloučení, což beru v současné době jako náš veliký úspěch. Jinak jsem ale s předvedenou hrou v prvním poločase spokojený, bohužel, to byl ale dnes těžký boj s větrnými mlýny," nechal se slyšet po utkání Miloslav Mrázek.
Nové Strašecí: Kut – Krupička, Bláha, Duchoň, Kroupa – Dymov, J. Mrázek, L. Mrázek (76. Zázvorka), Vašák – Schwendt (85. Bidrman), D. Mrázek (82.Janovský).