FK Chmel Mutějovice – Sokol Jedomělice  3:2 (2:2)

Hned v úvodu po nevybíravém zákroku hostí musel být ze hřiště odnesen L. Kapoun a s krvavým zraněním a s pohmožděním obou kotníků skončil v nemocnici. Domácí bojovali a první šanci měl na kopačkách Sajner, který se lobem snažil překonat vysunutého hostujícího gólmana, ale neuspěl.

V 10. minutě centroval do vápna Roubík, míč nadzdvihl Frühauf a do branky usměrnil Sajner – 1:0. Na počátku další šance stál Kroupa, jehož centr na zadní tyč ve skluzu tečoval Staněk, branku však o pár centimetrů minul.

Další nepříjemnou situaci přinesla 19. minuta. Domácí obrana vyrobila chybu, po které měl hostující hráč před sebou zcela prázdnou branku, obětavým zákrokem však míč z brankové čáry vykopl Koláček. Bohužel přitom skončil na oplocení okolo hrací plochy a i on musel hřiště nedobrovolně opustit. Nabídnutá šance povzbudila hostující tým k větší aktivitě, ale o další změnu skóre se postarali domácí.

L. Roubík zahrával ve 23. minutě trestný kop z 20 metrů a povedenou střelou pod padajícím brankářem poslal domácí do dvoubrankového vedení. Po půlhodině hry se za cenu hry rukou dostali do šance hosté a Horák snížil – 2:1.

Těsně před poločasovým hvizdem se po trestném kopu hlavičkou prosadil Zahradník a bylo srovnáno. Druhý poločas byl o velkých šancích a snaze obou mužstev strhnout vedení na svou stranu. Nejprve předvedli pohlednou spolupráci Černý s Frühaufem, ale jeho střelu zblokoval hostující obránce.
Hosté kontrovali střelou těsně nad břevno. V 80. minutě zakončil Sajner sólovou akci střelou do brankáře a o minutu později nedoskočil Staněk nadějný centr Křikavy do malého čtverce. Rozhodnutí přišlo čtyři minuty před koncem. Lupák zahrával rohový kop, na který nejvýše naskočil Frühauf a rozhodl zápas.

Mutějovice: Melč –  Koláček (28´ Kafka) – Kroupa, Křikava, Kapoun L. (6´ Beránek) –   Lupák, Černý, Roubík L, Staněk –   Frühauf, Sajner . Trenér Milan Staněk.

EVA DUŠKOVÁ