SK Rakovník – FK Neratovice/ Byškovice 2:1 (0:0)

Od začátku zápasu starších dorostenců se hrálo nahoru – dolů a oba týmy si v prvním poločase vypracovaly několik slibných šancí. První měli v 9. minutě hosté, jejichž nebezpečnou střelu zpoza vápna gólman Kraus reflexivně vyrazil. Naopak ve 26. minutě mohlo udeřit na druhé straně, kde však Žďánský poslal míč jen do boční sítě, a krátce nato po centru Tvrze v pokutovém území nekrytý P. Červený brankáře hostů nepřekonal. Bezbrankové skóre se měnilo až v 56. minutě, kdy Kraus střelu neratovického útočníka z šestnáctky stačil jen vyrazit, ale na dorážku už nedosáhl – 0:1.

Z vedení se však hosté neradovali dlouho, neboť si na rohový kop Tvrze naběhl Z. Červený a vyrovnal na 1:1. Poté měli domácí více ze hry a po akci Bohatého dal P. Červený druhý gól. Posledních deset minut bylo ve znamení snahy hostů odvézt si alespoň bod, ale svou největší příležitost zahodili, když z devíti kroků technickou střelou netrefili bránu.

„Bylo to pěkné utkání se šancemi na obou stranách. Koncovka ale nebyla silnou zbraní u obou týmů. V prvním poločase byli o trochu lepší hosté, po změně stran my, ale byly to vydřené body," řekl trenér domácích Jaroslav Hamouz.

SK Rakovník: Kraus – Tvrz (Kukla), Z. Červený, Ryšlavý, Sodomek, Mates, Kulhánek, P. Červený, Kučera, Žďánský (Bohatý), Procházka (Huttr).

SK Rakovník – FK Neratovice/ Byškovice 6:0 (3:0)

Od prvních minut duelu mladších dorostenců, v němž měřil síly v tabulce druhý tým soutěže se čtvrtým, měli výraznou převahu domácí. V prvním poločase ji vyjádřili i třemi hezkými brankami. První dal Knor po přihrávce Kovacze, druhou Faigl křížnou střelou na zadní tyč a na 3:0 zvýšil Bohatý, který zakončil akci dua Kýzl - Kovacz. Další tři tutovky, které měli Knor, Bohatý a Duchek, zůstaly nevyužity.

Obraz hry se nezměnil ani po přestávce, kdy Bohatý své sólo zakončil kličkou brankáři a posunul skóre na 4:0. Po rohovém kopu Faigla hlavička Kýzla zvýšila na 5:0 a definitivní podobu výsledku dal Cibulka, který se po vleklém zranění vrátil do sestavy.

„Na toto utkání jsme se pečlivě připravovali, neboť víme, že Neratovice nejsou snadným soupeřem. Hráči se na zápas těšili a chtěli hrát pohledný fotbal.  A ten také předvedli. Od začátku se do hostů „zakousli" a po celý zápas je prakticky k ničemu nepustili. Myslím, že podali zatím nejlepší výkon bez hluchých pasáží, kterých se v předchozích zápasech nevyvarovali," neskrýval svou radost ze hry mladších dorostenců jejich trenér Jan Janota.

SK Rakovník: Šedivý – Špidra, Žihla, Duchek (30. Vydra), Nováček – Kovacz (65. Nejdl), Kýzl, Kacafírek, Faigl – Bohatý (65. Lev), Knor (55. Cibulka).

JAROSLAV MOKREJŠ