„Český Brod je velice kvalitní soupeř. Známe tento tým a víme, že mají několik hráčů, kteří prošli vyššími soutěžemi, takže pro nás se jedná o velice cenné vítězství, když hlavně v druhé půli jsme z naší strany předvedli velice kvalitní a obětavý výkon," byl spokojen s cenným skalpem kouč Tatranu Pavel Mareš.
Byli to však hosté, kteří se v závěru první půle dostali do vedení, když po nedůslednosti tatranské obrany zakončil centr před odkrytou bránou Suk.

„To byl úplně zbytečný gól. V poločase jsme si to vyříkali, udělali jsme nějaké změny a věřil jsem, že to otočíme, protože už v první půli jsme měli nějaké příležitosti a věděl jsem, že se do nich dostaneme i v druhém poločase, jen je otázkou, jak je vyřešíme," uvedl Mareš.

Sotva začal druhý poločas, došla na Marešova slova a Schwendt hlavou vyrovnal. To už byl na hřišti David Gögh, který se do sestavy Tatranu vrátil po pěti měsících a byl to právě on, kdo servíroval svým spoluhráčům jednu krásnější přihrávku za druhou. Po jedné z nich vstřelil vítězný gól Kučera, který z úhlu obstřelil brankáře, další pas Gögha zakončil Máče pouze do rukavic brankáře, ale chvíli na to Mařík Göghovu přihrávku dokázal zúročit v třetí a poslední branku domácích.

„Po změně stran se nám začalo dařit, po krásném centru a krásném zakončení Schwendta jsme srovnali. Další gól byl rovněž krásný, David Gögh vymyslel pěknou průnikovou přihrávku na Kučeru a třetí gól už jen vyplynul z toho, že soupeř vrhl všechnu sílu do útoku a my jsme vyráželi do brejků, vzadu jsme si to naopak pohlídali zodpovědněji, než v jiných zápasech," pochvaloval si trenér domácího celku.

Radost měl i autor dvou gólových přihrávek David Gögh. „Vyhovovalo mi, že se v druhé půli hrálo do otevřené obrany, celá naše záloha pracovala dobře, měli jsme několik brejků a dva z nich proměnili a získali důležité vítězství," řekl rakovnický záložník, jehož nominace do zápasu překvapila. „Myslel jsem si, že se v neděli půjdu rozehrát s béčkem, ale trenér se rozhodl poté, co se prohrávalo, poslat mě do hry na celý druhý poločas a hrálo se mi opravdu dobře."

Trenér Tatranu věří, že vítěství jeho svěřencům pomůže dostat se do horních pater tabulky. „Zápas měl velkou úroveň a myslím si, že jsme měli více ze hry a vítězství jsme si zasloužili. Pro nás je to vítr do plachet, který by nás měl posouvat v tabulce směrem vzhůru a dodat sebevědomí do dalších zápasů," věří Mareš, který je s jarní částí až na zápas s Novým Borem zatím spokojen. „Prohra s Borem mě pořád mrzí, zápas jsme nezvládli, ale další duely už vypadaly tak, jak si představujeme."

Tatran – Český Brod 3:1 (0:1) Branky: 48. Schwendt, 50. Kučera, 78. Mařík – 43. Suk.
Tatran: Kut – Junek, Bredler, Vecka, Výborný – Schwendt (87. Hejda), Verner, Mařík, Kučera – Máče (76. Petrák) – Dolák (46. Gögh). Trenér: Pavel Mareš.