Sobotní vydatný a vytrvalý déšť se totiž nevyhnul ani Rakovnicku. A tak postupně byla odkládána jednotlivá utkání okresního přeboru. Odložení se týkalo i šlágru mezi druhým Ohnivcem Městečko a lídrem ze Zavidova. Nicméně už během pátečního dne chodili z mužstva od Rakovnického potoka zprávy, že je hřiště pod vodou. Navíc během dne Rakovnický potok zaplavil část cyklostezky Rakovník – Křivoklát, a to právě v úseku v Městečku u fotbalového hřiště. Sobotní den pak rozhodl. Hrát se v Městečku nebude. Zanedlouho dorazila stejná zpráva ze Senomat, kam zajížděli luženští sparťané. I tady se nehrálo. „Utkání je přeloženo," napsal nám na sociální síti Facebook Ladislav Rác ml., brankářská jednička TJ Sparta Lužná. Postupně do redakce Rakovnického deníku dorazily zprávy o odložení všech utkání nejvyšší okresní soutěže mužů ve fotbale. 

Pořádně se nehrálo ani ve III. třídě. Ze sedmi utkání se hrálo pouze na dvou hřištích, a to na Zátiší a poté v na umělém povrchu v Rynholci. V sobotním dopoledním utkání nakonec zvítězila Olympie Rakovník nad Čistou 4:3, odpoledne pak padl domácí Baník Rynholec s rezervou SK Lány 3:5 (0:0).

Naděje žila, nakonec se nehrálo

Novostrašečtí fanoušci tajně během sobotního dopoledne doufali, že se utkání mezi Sokolem Nové Strašecí a Tachovem hrát bude. „V pátek jsme na hřišti normálně trénovali. Nyní však prší a vše se může změnit. Jestli se bude hrát rozhodnou rozhodčí," řekl v sobotu odpoledne novostrašecký lodivod Miloslav Mrázek; utkání se nakonec nehrálo.