FC PO Olešná – FK Kněževes 7:1 (2:1)

Ostudný debakl nechtěl příliš komentovat ani kouč Kněževsi Pavel Kollár. „Gratuluji domácímu týmu k vítězství. Poločas byl ještě vyrovnaný, pak se to zlomilo, když domácí přidali další branku a zbytek bych raději nekomentoval."

Domácí se dostali do vedení již v 5. minutě, kdy se prosadil M. Polášek. Hostům se ve 14. minutě po hlavičce Večeři podařilo srovnat, avšak v 17. minutě byl ve vápně faulován J. Procházka a kanonýr Olešné Vodrážka vrátil svému týmu vedení – 2:1. Zbytek prvního poločasu byli hosté o něco aktivnější, ale skóre se již neměnilo.

Také v druhé půli byli hosté o něco lepší, snažili se o vyrovnání, avšak v 49. minutě unikl po pravé straně M. Polášek, který našel na malém vápně volného J. Procházku a ten hlavičkou zvýšil vedení domácích na 3:1. V 56. minutě mohl snížit Večera, který však mířil z voleje mimo tři tyče. V 65. minutě sestřelil hostující Vaníček Karase, který musel vystřídat a kněževeský fotbalista vyfasoval rovnou červenou kartu. Početní výhodu využili Olešenští hned o pět minut později, když po faulu Vrábíka na Pakšiho byla nařízena penalta, kterou proměnil T. Vodrážka – 4:1. Stoper Kněževsi Vrábík neunesl situaci a po nepatřičných výrocích musel předčasně do sprch. Olešná přidala oslabeným hostům další tři branky, když se postupně prosadili M. Polášek, Pakši a Ivančík – 7:1.

Velmi spokojen byl domácí kouč Miloslav Doležal. „Je to fantazie. Hosté byli sice hodinu hry aktivnější, ale góly jsme dávali my. Po vyloučení dvou hráčů soupeře jsme dohráli zápas v naprosté pohodě a uštědřili hostům krutý debakl. Jsme nadmíru spokojeni a těšíme se na Olympii."

FC PO Olešná: Fiedler – Ličman, Hlavsa, M. Vodrážka, Helebrant – Karas (68. Pakši), T. Procházka, Majba (63. Kandler), T. Vodrážka, J. Procházka (77. Ivančík) – M. Polášek.
FK Kněževes: Lenner – Hrubý, Vrábík, Krejčí, Kutílek (17. Vaníček), Hanych, Večeřa, Malafa, Čihař, Miksa, Holeček.