Ani jednomu ze soupeřů už o nic nešlo. Domácí měli jistotu umístění ve středu tabulky, hosté byli smíření se sestupem. Poslední A-třídní výjezd ovšem jako by si chtěli co nejvíce zpříjemnit, což se povedlo. Po střelecké one man šou na něj asi hned tak nezapomenou.

Zřejmě do konce kariéry pak na něj bude vzpomínat ten, který předvedl góly na několik způsobů, včetně jedné proměněné penalty.

„Bylo to hodně i se štěstím, nějak se to ke mně odráželo. Jsem za to samozřejmě rád,“ komentoval sedmadvacetiletý útočník svůj počin s odstupem dvou dnů.
Nejlepší zápas v kariéře? „Takhle už to na této úrovni neberu. Hraji víceméně pro zábavu a dobrý pocit.“

Z fotbalového utkání krajského přeboru Vykáň - Jíloviště (6:3)
Slaný zachráněno. Kvarteto pokračuje v ruletě až do konce

Že zvládl stejně gólů jako v celém dosavadním průběhu jarní sezony, přičítá Daniel Hájek hlavně uvolněnosti v závěru soutěže. „Nebyli jsme už vůbec pod tlakem. Ani soupeř už taky nebyl dvakrát koncentrovaný,“ podělil se o dojmy hráč, který první polovinu sezony ještě strávil v třetiligovém Hořovicku.

K téměř třem hattrickům ho nastartovala parádní trefa z 18. minuty. „Zklepnutý balon na vápno a rána na zadní tyč, o kterou to skončilo v bráně,“ popsal. Pak už to šlo se strojovou pravidelností. Pod poločasovým výsledkem 0:5 nebyl podepsaný žádný jiný hráč. Pravidelně odpovídat začal celek z Kladenska až po změně stran. Jenže ač skóroval pětkrát, měl Hájek neustále navrch.

„Hanebný výkon s ostudným výsledkem,“ nepochybovali činovníci poraženého klubu o značném podílu svých hráčů na představení, jaké se Danielu Hájkovi nepovedlo ani v mládežnických kategoriích.

„Stropem bylo tak pět, maximálně šest gólů,“ vybavil si fotbalista, který po začátcích v Berouně prošel mládeží v Příbrami. Mezi dospělými pak pendloval hlavně na trase Beroun – Hořovice, ale stihl si odskočit na půl roku také do nižší soutěže v Německu. Nevyhnulo se mu ovšem ani zranění kolena, kvůli kterému svou kariéru na rok přerušil.

Jako fotbalista, který už má ledacos za sebou, samozřejmě počítá s nějakým příspěvkem do klubové kasy. „Levné to nebude,“ potěšil spoluhráče nejen na hřišti.

Ilustrační fotografie.
Středočeský kraj přivítá Olympijský běh,v celém Česku poběží desítky tisíc lidí

GÓLY I SESTUPY

Kdyby to ale jen trochu šlo, přesunul by raději většinu góly do duelů, v nichž celek z Berounska ztratil body potřebné k udržení.

„Potřebovali bychom takových devět bodů navíc,“ pohlíží smutně na tabulku skupiny. Hostomice v ní stejně jako po podzimu figurují na předposledním místě, ale tentokrát už bez možnosti nápravy. Po dvou sezonách je tak čeká návrat o patro níž.

Sestupem shodou okolností končí sezona i pro Hořovicko, tedy tým, ze kterého Daniel Hájek do Hostomic v zimní přestávce zamířil. „Kvůli práci jsem měl málo času na tréninky. Dělám krátký a dlouhý týden. Navíc jsem byl i často zraněný. Samozřejmě to mrzí. Hlavně kvůli času jsem se domluvil s trenérem v Hostomicích, kde jsem všechny kluky znal. Byla to jednoduchá volba,“ vrátil se časem o necelý půlrok.

Na stejném místě plánuje pokračovat i v I. B třídě. „Jsem tady spokojený, kluci jsou super, vedení taky,“ vyslovil dobrou zprávu pro Hostomické. O poznání horší pro obrany a brankáře budoucích soupeřů…

Zápas Fortuna ČFL Králův Dvůr - Zápy provázela slavnostní atmosféra. Cábelíci se rozloučili s domácím publikem výhrou 1:0. Foto: Pavel Paluska
Šlapák obalamutil Straku