Všechno se semlelo rychle a hlavně omylem – bohužel Petr skončil v nemocnici s otřesem mozku a na oko začal vidět až teprve nedávno. Do sestavy se vrátí zřejmě až v dalším domácím zápase, kdy SKR přivítá Semice.

Co přesně se při rohovém kopu přihodilo? Mnozí viděli jen to, že ležíte na zemi…
Chtěl jsem si naběhnout na zadní tyč, protože mě nikdo moc nehlídal, ale Mára Kučera byl v souboji přede mnou. Protihráč ho držel za dres nebo za ruku a jak se chtěl vytrhnout, tak mi omylem dal pěstí do oka (smích).

Během zápasu trápilo zranění kapitána Honzu Severina, musel nakonec vystřídat. Pásku jste převzal právě vy a také jste nedohrál. Do třetice se zranil ještě Tomáš Bystřický, nebyl to trochu smolný den?
Dá se říct, že to byl smolný den. Dokonce se trochu nabízí, že ta páska přinesla smůlu na zranění (smích). Tomáš už měl déle problémy s kotníkem a věřím, že do dalšího zápasu bude v pořádku. A doufám, že já s Honzou se dáme také co nejdřív do kupy a budeme moct naskočit do zápasu.

Po odchodu do kabin jste odjel do nemocnice? Jaká byla diagnóza?
Ano, odjel jsem ihned do nemocnice v Rakovníku, kde jsem podstoupil rentgenové vyšetření, ale to nic neukázalo. Tak jsem byl poslán do Kladna do nemocnice na oční, kde mi udělali cétéčko a další vyšetření. Při nich se ukázalo, že mám otřes mozku a s okem nic vážného nebylo. Tak jsem zůstal dva dny v kladenské nemocnici na pozorování.

Už se vám někdy stalo, že vás zranil takhle spoluhráč?
Tohle se mi stalo poprvé, ale určitě se to občas může stát, že hráče zraní spoluhráč.

Berete to vy i Marek Kučera sportovně?
Samozřejmě, že ano (usmívá se). Mára se mi omluvil ihned na hřišti a pak znovu v kabině.

Dnes zajíždíte do Vykáně, zřejmě ještě nebudete moct nastoupit, nebo se pletu?
Určitě ještě nenastoupím, ale s kluky na zápas pojedu jako fanoušek a budu doufat, že podají dobrý výkon a přivezeme tři body.

Ve středu se hrál pohárový zápas ve Slaném, mrzí vás, že jste nemohl nastoupit?
Samozřejmě, že mě to mrzí. Pokaždé, když nemohu nastoupit, je mi to líto. Ale tyhle pohárové zápasy jsou jen navíc a zapojí se tam vždy co nejvíc hráčů ze širšího kádru. Nakonec to kluci zvládli i v trochu jiném složení. A já se potřebuji dát co nejdřív do pořádku a doufám, že naskočím už další týden do mistrovského zápasu proti Semicím.

Jak trávíte tyto zotavovací dny? Fotbal v televizi taky asi není to pravé pro vaše oko, že?
Ze začátku týdne jsem spíš jen ležel, protože jsem na to oko moc neviděl, tak jsem ani nic jiného nemohl dělat, ale teď už začínám vidět, tak samozřejmě sleduji fotbal v televizi.

Určitě vás potěší alespoň dobré jídlo, co máte nejradši? Vaříte sám?
Toho je spousta (smích). Ale nejradši mám asi svíčkovou a knedlo, vepřo, zelo. Něco málo zvládnu uvařit, ale dalo by se to spočítat na prstech jedné ruky (smích).

Jakou aktivitu plánujete na zimu? Jste lyžař nebo holdujete například snowboardingu?
Určitě mám v plánu nějaké halové turnaje v Rakovníku. A dále plánujeme s přítelkyní nějaký prodloužený víkend na horách, jinak už asi moc času na nějaké další aktivity nebude. Jsem spíše lyžař než snowborďák, ale raději jezdím na bruslích, než na lyžích.

Víme, že jste slávista, co říkáte na nového majitele klubu?
Těžko na tuhle otázku odpovědět. Ale snad nový majitel Slavii pomůže a bude po delší době znovu bojovat o přední příčky Synot ligy.

Jak se tváříte na kauzu Davida Limberského?
Nejdřív jsem se divil, že si něco takového někdo, jako je on, dovolí, že sedne za volant opilý, ale zase jsem si říkal, že každý může ulítnout, nikomu se naštěstí nic nestalo a jeho omluvy jsem potom chápal. Nicméně už jsem nepochopil jeho oslavu prvního gólu v zápase proti Příbrami. To mi přišlo jako výsměch všem fanouškům. Ale jak celá kauza nakonec dopadne, se necháme překvapit.