Jenže nejdřív musela proběhnout porada. Jednak se řešila finanční i hráčská stránka klubu a pak teprve vzniklo nějaké rozhodnutí. Teprve až ve čtvrtek jsme se dozvěděli, že současný mistr II. třídy postoupit chce!

A je to dobře, říká se, že spadnout můžete vždy, postup vám ale dá mnohem víc práce. Sokol už před pár lety o postup usiloval, ještě v době, kdy šly nahoru nakonec Lány. Rok nato se to podařilo rezervě Tatranu Rakovník a vloni Zavidovu, až napočtvrté se dostává také na Mšec.

„Zatím jsem ještě neposlal přihlášku, ale už mohu říct, jak jsme se dohodli. Kluci do 
I. B třídy chtěli, a tak by asi bylo nefér jim říct ne. Ať si tu krajskou soutěž vyzkoušejí," oznámil kouč Rosenbaum, který se z bujarých oslav, stejně jako jeho svěřenci, ještě pořádně nevzpamatoval.

„Slavili jsme hodně, to je pravda, ještě teď nejsem úplně ready," usmívá se Roman.

Celý kádr se v úterý večer sešel, aby se mohl každý vyjádřit, nakonec se postup odsouhlasil.

„I když to nebude lehké po finanční stránce, snad to nějak vyřešíme. Problémy s penězi musí řešit každý klub. Taky jsem se obával toho, aby nás bylo dost, protože tréninková morálka by se musela zlepšit. Kluci sami sobě slíbili, že budou chodit víc a poctivě trénovat," dodává ještě trenér.

Ten zažil v klubu I. B třídu naposledy v sezóně 2005/2006, takže se tým do krajské soutěže vrací po devíti letech. Roman Rosenbaum tehdy působil v kádru jako aktivní hráč a zažil všechny postupy i sestupy, které Mšec směrem nahoru či dolů udělala. Nyní si poprvé vyzkouší, jaké to je z druhé stránky – být v roli lodivoda a rádce.

Rakovnický okres bude mít v téhle kategorii zase tři týmy – Mutějovice, Tatran B a Mšec, Zavidov postupuje do I. A třídy. Lichotkou je, že hodně týmům z našeho okresu se soutěž povedla a spousta mančaftů postupuje nahoru, je vidět, že i z našeho okresu vyčnívá spousta šikovných hráčů, snad si nebudou brát navzájem místa.