Po podzimní části musí panovat naprostá spokojenost. Jste první, máte náskok pěti bodů. Čekal jste, že to budete mít takto relativně jednoduché?
Nedá se říci, že by to úplně jednoduché. Samozřejmě jsem věřil, že budeme patřit ke špičce, protože dobré hráče máme. Ač někdo říká, že už máme mančaft starý, já těm klukům věřím, zase mají spoustu zkušeností. Takže to, že budeme v čele mě tolik nepřekvapuje, jako spíš náskok pěti bodů. Myslel jsem si, že nám soupeři budou na záda dýchat přece jen víc.

V letní přípravě se vám dařilo, třeba Hředlím jste nasázeli osm gólů, naznačila vám povedená příprava, že budete hrát v soutěži prim?
Já letní přípravě nepřisuzuji žádnou velkou váhu, protože hráči se v ní různě mění, mančafty nejsou kompletní, chybí i motivace. Takže ať už se vyhraje nebo prohraje, neberu výsledky jako směrodatné.

V sezoně jste ztratili pouze pět bodů, ani jednou jste po 90 minutách neprohráli, kdy jste byli prohře nejblíž?
Nejblíž asi v Jesenici. Byl to jediný zápas, kterého jsem se nezúčastnil, protože jsem byl pracovně mimo. Tam jsme vyrovnali hodně pozdě. I s Mutějovicemi jsme dlouho prohrávali a vítězný gól dali až v nastavení. Blízko prohry jsme byli i v Kněževsi, kde jsme rovněž vyrovnávali v závěru.

Tušil jste, že právě s těmito soupeři to bude takto těžké?
Samozřejmě jsem věděl, že tyto zápasy těžké budou. Třeba konkrétně v Jesenici jsem to očekával, protože tam je to pro nás dlouhodobě velmi těžké, je tam velké hřiště, Jesenice je doma navíc velmi nebezpečná.

Vaše poslední ztráta byla v Senomatech (prohra po penaltovém rozstřelu), které jsou až předposlední. Tato ztráta je tedy poměrně překvapivá…
V Senomatech mě naše ztráta velmi mrzela. Náš přístup tam nebyl úplně ideální, možná jsme soupeře i trochu podcenili. Dále se k tomu přidaly další faktory, jako spousta neproměněných šancí a když už zápas došel do penaltového rozstřelu, přistoupili jsme k němu opět vlažně. Tento zápas se mi opravdu hodně nelíbil.

Byl to tedy váš nejhorší zápas?
Řekl bych, že ano.

Drtivou většinu utkání jste však vyhráli. Které výhry si ceníte nejvíce?
Určitě již zmíněné výhry nad Mutějovicemi, kde to hattrickem rozhodl Pepík Šnídl, který se trefil z penalty, trestného kopu a v nastavení přímo z rohu. To byla velmi vydržená výhra a cením si jí hodně. Velmi mě těší i výhra 4:0 nad rakovnickou Olympií. Sice to může vypadat jako hladký zápas, ale bylo to také velmi těžké. Olympie je zkušený tým a porazit ji vyžaduje nejen dobrý výkon, ale i notnou dávku štěstí.

Byl výkon s Olympií váš nejlepší?
Určitě. O výhře jsme rozhodli už v prvním poločase a byl to náš jednoznačně nejlepší zápas.

V 13 podzimních utkáních jste vstřelili 44 branek. S útokem jste tedy rovněž spokojen?
Spokojenost sice je, ale v proměňování šancí máme stále ještě velké rezervy. Vytvořili jsme si spoustu šancí, ale zahodili jsme jich na můj vkus až příliš, některé opravdu neuvěřitelně. To mě trochu mrzí a doufám, že se to na jaře zlepší.

Kromě toho, že jste druhým nejlépe střílejícím týmem, jste navíc inkasovali nejméně branek v soutěži. Obrana tedy funguje velmi dobře…
Důležité pro nás byly stabilní výkony našeho gólmana, o něž jsme se opírali. Obrana se stabilizovala a fungovala opravdu dobře. Takže v tomto směru spokojenost je.

Do okresního přeboru jste se vrátili po roce. Změnil se za tu dobu?
Já si myslím, že je to podobné. Opět jsou zde dvě, tři mužstva, které mají ambice postoupit, jinak je to hodně podobné.

Překvapil vás nějaký tým svým postavením v tabulce?
Řekl bych, že ani ne. Kněževes, Olympii a třeba i Lužnou jsem odhadoval na přední umístění a ani ve spodní části tabulky mě nic nepřekvapilo.

Koho považujete za největšího konkurenta v honbě za okresním titulem?
Určitě Kněževes. Zápas u nich pro nás dopadl šťastně, vyrovnávali jsme až v nastavení a střetly se opravdu vyrovnané týmy. Mají solidní hráčský kádr a vzhledem k jejich výkonům pro nás budou největším konkurentem.

Vaše loňská sezona v I. B třídě nedopadla zrovna nejlépe, když jste se neudrželi a hned zase spadli. Nyní v okresním přeboru opět dominujete. Jak velký je mezi těmito soutěžemi rozdíl?
Neřekl bych, že ten rozdíl je až tak značný. Je to samozřejmě o něco rychlejší, ale já tvrdím, že jsme z B třídy sestoupili i proto, že jsme se hodně špatně sházeli, měli jsme spoustu zraněných, nebo jiných absencí. Kdybychom se scházeli tak, jako nyní v okresním přeboru, tak si myslím, že bychom nesestoupili.

A s tréninkovou morálkou jste nyní spokojen?
Tréninková účast je jakš takš dobrá. Ve středu jsme zahájili letní soustředění v Loučné pod Klínovcem a zatím panuje celkem spokojenost.

S kým odehrajete v zimě přípravné zápasy?
Máme tam Hýskov, SK Rakovník B a ještě jeden tým. Do žádných turnajů nejdeme, neboť v zimě se kompletní kádry neshází a nemá to tedy velký efekt. Máme tedy jen tyto tři zápasy a budeme se snažit na jaro připravit co nejlépe.

Proběhly již nějaké změny v kádru?
Zatím žádné neproběhly. Musíme řešit situaci kolem brankáře, neboť náš současný brankář Procházka bude z důvodu pracovních povinností mimo republiku či okres a k dispozici bude jen výjimečně. Takže otázka brankáře nás pálí nejvíc. Máme sice k dispozici náhradního brankáře Abraháma a Kopernického, který občas zaskočil, ale určitě se budeme snažit ještě nějakého gólmana přivést. Jednání jsou zatím otevřená, takže nic konkrétního k tomu neřeknu. Jinak žádné další změny nejsou, já spoléhám na to, že hráči, co jsou zranění, se dají dohromady a budou by na jaře fungovat.

Do jarní částí sezony máte našlápnuto velmi dobře. Cíl je tedy asi jednoznačný?
My samozřejmě budeme chtít naši formu potvrdit a rádi bychom naše postavení udrželi a skončili první. Jiné cíle si klást ani nemůžeme.

V případě vítězství byste se postupu nebránili?
Z mé strany bych do toho určitě šel. Je to ale otázka nějaké diskuze jak mezi hráči, tak i vedením klubu. Já si myslím, že pokud bychom to nezkusili, byla by to i určitá degradace hráčů. Podle mě pokud se soutěž vyhraje, tak se má postoupit.