Novostrašečtí měli vstup jako z pohádky, když hned po 40 vteřinách využil Ducár hrubky Jírů, obešel Tlamichu a otevřel skóre. Než se poříčští hráči vzpamatovali, inkasovali podruhé, když nepohlídali odražený míč, který s pomocí teče dopravil do sítě Palko. „Poté tam měli domácí dvě tutovky, ale jednu vytáhl Javůrek a podruhé překopli bránu. My jsme po půl hodině mohli přidat třetí, ale Kapkovi po centru Kaválka chybělo snad dvacet čísel. Škoda, asi by bylo hotovo,“ litoval kouč Strašecí Miroslav Procházka.

Domácí ještě v první půli snížili, když se ve třetí minutě nastavení trefil Trpišovský. V 65. minutě se Poříčí radovalo z vyrovnání. Po rohovém kopu zahrál rukou hostující Beneš a Vosáhlo penaltu proměnil. Poříčští dokonali obrat opět v nastavení, když si střídající Říha naběhl na kolmici Rejhona a překonal Javůrka.

„Rozhodující gól jsme dostali v době, kdy už to měl rozhodčí dávno ukončit, ale dojít k němu vůbec nemuselo, kdybychom to i za cenu žluté přerušili ve středu hřiště. My jsme ale s nimi běželi až do vápna a Říha to pak placírkou trefil na zadní tyč,“ popsal rozhodující okamžik Procházka a dodal. „Ztráta bodů mě mrzí, ale jsem rád, že zápas máme za sebou a že jsme dohráli v 11 lidech. Nechci brečet, ale ten, kdo na to koukal, si musí udělat obrázek sám.“

Nové Strašecí: Javůrek – Mžourek, Beneš, J. Mrázek, Erba – Bláha (80. Isteník)– Kapek, Kaválek, Palko, Ducár – Svoboda (90. Kříž).

Ilustrační foto.
Lidé se naposledy rozloučili se zesnulým řidičem