Nové Strašecí - Štěchovice 0:0

Výkop před zahájením utkání provedl senátor Marcel Chládek spolu se starostou města Nového Strašecí Karlem Filipem. Pak už začal svižný fotbal, ve kterém byli po fotbalové stránce trochu lepší hosté, ale domácí hrozili brejky. První vážná situace přišla ve 22. minutě, kdy  se hosté prokombinovali až k brance a míč si strčili proti noze, kysnu však netrefili. Následně vysunul L. Mrázek Vašáka a ten předal míč na vápně Kapounovi. Poslední jmenovaný mířil těsně vedle šibenice.

To byly na řadě opět Štěchovice a míč šel opět nad. Smolně zakončil zase Kapoun po individuální akci Mžourka. První jmenovaný přenechal potom míč na vápně raději Vašákovi, a ten z úhlu poslal bombu do brankáře. Odražený míč zkoušel dorazil J. Mrázek, ale obránci jeho pokus zblokovali.

Těsně před poločasem mohl poslat merunu z dvaceti pěti metrů do šibenice L. Mrázek, ale gólman hostů byl proti. Druhá půle začala větší aktivitou domácích. Hned ve druhé minutě se uvolnil Kapoun a vystřelil, zase ne do černého. Dorážel Chaloupka, ale gólman se stačil přesunout.
Kapoun, posila z Tatranu Rakovník, mohl skórovat i o chvíli později. To stál pro změnu před brankářem, jenž byl dost venku z branky a místo toho, aby ho přehodil, šel do kličky, kterou mu obránci zhatili.

V 65. minutě měli domácí asi největší šanci zápasu. Centr Razíma na vzdálenější tyč trefili ze dvou metrů pouze do břevna. Pak převzali iniciativu hosté. Zasahoval Kut, ale vyložená branková příležitost už nepřišla. Naopak ještě Bláhův míč proti noze přeběhli čtyři hráči a nikdo už nedokázal zakončit.

„Hrál se kvalitní fotbal a myslím, že se to muselo všem líbit. Hosté byli spíš fotbalovější, my jsme naopak měli víc brankových a finálních šancí. Bohužel se nám nepodařilo žádnou z tolika proměnit a škoda i nastřeleného břevna. Mohli jsme vyhrát, ale vzhledem k průběhu celého zápasu remízu bereme. Při troše štěstí jsme opravdu na tři body sahali," zhodnotil první vystoupení v divizi kouč Strašecí Miloslav Mrázek.
S ním jsme se bavili také o tom, zda pocítil změnu v řízení utkání ze stran divizních rozhodčích…

„Určitě to bylo znát. Je vidět, že tihle sudí mají už jiný trend. Pouští hru a my si na to budeme muset zvyknout. Některé zákroky a souboje se nechávají, což není špatně, jen na to musíme být připraveni. Musím však uznat, že celá trojice předvedla velmi kvalitní výkon," dodal Mrázek.

Nové Strašecí: Kut – Bláha, Duchoň, Vincenc, Razím – Chaloupka (83. Wittmayer, L. Mrázek, J. Mrázek (75. Kaválek), Vašák – Kapoun, Mžourek.