Ještě předtím však absolvovaly svoje utkání ve svých skupinách. Tatran porazil pozdějšího semifinalistu Slovan Kladno 1:0, poté zdolal SK Slaný modří 3:1 a do třetice byl úspěšný se společenstvím 5:2.

SKP Rakovník začal svoji cestu do finále porážkou od SK Slaný červení 1:2, ale pak už 'kluci od potoka' ve svých zápasech vyhráli a společně se svým přemožitelem zamířili do bojů o medaile.

V malém semifinále nejdříve FC Mělník porazil společenství 1:0 a SK Slaný modří na penalty vyhráli nad Baníkem Švermov 1:0. O sedmou příčku vyhráli kluci ze Švermova 4:1 nad společenstvím Dobrá/ Družec i díky nejlepšímu hráči turnaje Kirilovi Šoljakovi. Pátá příčka v setkání ročníků 2007 patřila týmu FC Mělník, který po dvou porážkách v úvodu třikrát za sebou vyhrál. Ta poslední výhra byla nad týmem SK Slaný modří 5:3, v jehož brance chytal nejlepší gólman turnaje Sebastian Dudáček.
Pak už přišly na řadu semifinalové zápasy. Tatran díky bombérovi Šnídlovi porazil SK Slaný červený tým vysoko 6:2 a SKP Rakovník v dramatické bitvě vyhrálo nad Slovanem Kladno 2:1.V souboji poražených si třetí místo zajistili hráči kladenského týmu. Slaný skončilo čtvrté.

Samotné finále bylo pravým vrcholem nejen tohoto turnaje, ale celé tour. Celý den se hrálo ve skvělé divácké kulise a dospěláci by mohli klukům závidět. Finálový zápas nabídl dvě branky a obě vstřelili hráči Tatranu. Hráči SKP měli také šance, ale kýžené branky do sítě soupeře se nedočkali. Tatran se tak nakonec stal posledním vítězem halových turnajů, které odstartovaly 7. listopadu a jejichž pořadatelem byl TJ TZ Rakovník. Rozhodčím nedělního programu byl Jiří Strouhal.
V rámci slavnostního zakončení poděkoval Bedřich Koch všem sponzorům, dále Josefovi Váňovi, Mudr. Pavlovi Hamouzovi, Zdeňkovi Křováčkovi, Zdeňkovi Špimrovi a dalším , kteří přispěli na tento dlouhodobý projekt. Třináct dílů dělalo radost nejenom malým, ale i velkým a pořadatel připravuje po skončení letošního fotbalového podzimu další ročník.

Konečné pořadí 13. turnaje:
1.Tatran Rako Rakovník
2.SKP Rakovník
3. Slovan Kladno
4. SK Slaný červení
5. FC Mělník
6. SK Slaný modří
7. Baník Švermov
8. Společenství Dobrá/Družec

Autoři: Josef Rod, Bedřich Koch