Jílové – SK Rakovník 5:4 (1:2)

První poločas se  odehrával prvních až na posledních pět minut mezi vápny a diváky v této části vyvedla z klidu pouze nastřelená břevna na každé straně. Nejprve domácí v 15. minutě po kombinaci na levé straně zakončovali z 12 metrů, stejná část brankové konstrukce zastavila v 17. minutě střelu P. Tvrze.

Vše podstatné se v prvním poločase událo v jeho úplném závěru. Ve 43. minutě se po přihrávce Sklenky prosadil střelou podél brankáře J. Červený a poslal hosty do vedení – 0:1.

O minutu později zahrával Mates rohový kop. Přetažený centr vrátil zpět na malé vápno Hornof a J. Červený propálil vše, co mu stálo v cestě – 0:2. Domácí stačili ještě do šatny korigovat stav  – po sporné penaltě  Müller snížil na 1:2.

Druhý poločas začal lépe pro hosty a P. Tvrz po centru Ždánského hlavou zvýšil na 1:3. Mezi 62. a 69. minutou mohli hosté rozhodnout o osudu utkání. Dvakrát Ždánský a jednou Pucholt šli sami na brankáře Vavřinu.

Ždánského sólo skončilo vždy mimo, Pucholt se snažil svou skvělou individuální akci pocukrovat přihrávkou na malém vápně, kterou ve skluzu odvrátil domácí obránce na roh.

Trest přišel na druhé straně v 70. minutě, kdy se po faulu Pucholta kopala další penalta a Müller se opět nemýlil – 2:3. V 75. minutě svítil na ukazateli již stav 4:3 pro Jílové. Nejdříve Samko hlavou po rohovém kopu vyrovnal a poté Štědronský dostal míč za obranu a sám na Peška nezaváhal.

Hosté odpověděli kombinací v 77. minutě, po spolupráci s P. Tvrzem Sklenka nekompromisně střelou pod břevno vyrovnal na 4:4. Ovšem na branku Štědronského z 87. minuty, kdy si naběhl na křižný pas a z hranice vápna prostřelil Peška, již hosté odpovědět nedokázali.

„Pro diváky samozřejmě na závěr sezóny atraktivní utkání, když viděli devět pěkných branek. Spokojenější byli samozřejmě ti domácí, nebo nezaujatí. Pro mě z hlediska trenéra vzhledem k tomu, že šlo o poslední utkání, raději „no comment". Chtěl bych tímto poděkovat všem hráčům, realizačnímu týmu, výboru SK Rakovník, sponzorům a  příznivcům za nádhernou sezónu a věřím, že i v příští sezóně ve vyšší soutěži jim připravíme spoustu příjemných zážitků. Díky," dodal závěrem po posledním zápase trenér Jiří Kučera.

SK Rakovník: Pešek – P. Tvrz, Hornof, Gašpárek, Mates – Bystřický (12. M. Tvrz), Sklenka, J. Kučera, Pucholt – Žďánský, J. červený.