SK Rakovník – Sokol Nové Strašecí 3:2 (2:1)

Přestože se od začátku duelu hrálo před stovkou diváků ve svižném tempu nahoru dolů, bezbrankový stav se měnil až ve 23. minutě, kdy Duchoň utekl domácím hráčům téměř přes celé hřiště a jeho centr nabíhající Mžourek velmi pěkným volejem poslal z hranice pokutového území k tyči Doubravovy svatyně – 0:1. Novostrašecká radost však trvala jen šest minut. J. Červený u šestnáctky soupeře obehrál Duchoně a jeho ideální přihrávku doklepl ze čtyř kroků za Kutova záda volný Isteník – 1:1. Závěr prvního poločasu patřil domácím, kteří svou územní převahu vyjádřili i gólem, jehož autorem byl opět Isteník. Ve 40. minutě z rohu velkého vápna obstřelil zeď hostů a meruna zapadla do vzdálenějšího kouta brány – 2:1. Krátce nato měl po úniku Schwendta velkou šanci navýšit rakovnické vedení Hornof, ale nastřelil jen vyběhnuvšího Kuta.

Skóre se ale měnilo hned po změně stran. Nový strážce klece hostů Krabec si ještě nestačil na balon ani sáhnout a už jej musel lovit ze svého čeřenu. Postaral se o to J. Červený, jehož parádní bomba z úhlu se odrazila od břevna za brankovou čáru – 3:1. Poté však převzali iniciativu hosté a zatlačili domácí na jejich polovinu. Těm od pohromy v 58. minutě pomohla i paní Štěstěna, když hlavička Pelce skončila na horní tyči. Naopak v 70. minutě mohl využít rozhozené obrany hostů Krejčí, ale z dvanácti kroků bránu netrefil. Snaha sokolů o korekci výsledku byla korunována o pět minut později, kdy rohový kop nedávného hráče SKR Kapka přelétl hradbu těl před Procházkou k Janouškovi, jenž nasměroval merunu do sítě – 3:2. V poslední čtvrthodině pohledného zápasu domácí s hosty srovnali krok a ani jeden tým už si nevypracoval vážnější šanci ke změně výsledku.

SK Rakovník: Doubrava (46. Procházka) – Setnička, Hornof, M. Kučera, Severin – Jirásek, Pucholt, Sklenka, M. Schwendt - J. Červený, Isteník. Hokejově střídali Z. Červený, Mates, Krejčí a P. Červený.

Sokol Nové Strašecí: Kut (46. Krabec) – Pejša, Bláha, Havel, Soukup – Zázvorka, Kapek, Vašák, Duchoň – Kaválek, Mžourek. Hokejově střídali Janoušek, Janovský a Pelc.

Derby očima trenérů

Jiří Kučera, SKR: Myslím, že to byl kvalitní přípravný zápas. Na obou stranách byla k vidění řada pěkných akcí i gólů. S výkonem našeho mužstva jsem až na úvodních dvacet minut druhé půle, kdy jsme míče zbytečně nakopávali, spokojený.
Radim Suchánek, Nové Strašecí: Byl to dobrý zápas. Protože to byla pro nás generálka na krajský přebor, tak jsem očekával pro nás příznivější výsledek. Ale z porážky si těžkou hlavu dělat nebudeme, protože v sobotu budeme hrát trochu v jiném složení než dnes a navíc se přece říká: špatná generálka, lepší premiéra.

Autor: Jaroslav Mokrejš