Sokol Jeneč – FK Chmel Mutějovice 1:2 (1:2)

Situaci měli hosté ovšem značně ztíženu prořídlým kádrem, a tak k utkání odjížděli s pouhými dvanácti hráči. Vstup do utkání jim však vyšel nad očekávání. V 6. minutě zahrával Roubík trestný kop od postranní čáry, míč na přední tyči prodloužil Staněk a na zadní tyči Kroupa nezaváhal – 0:1.

Ve 14. minutě se ke svému typickému sólovému úniku vydal Staněk a byl nedovoleně zastaven uvnitř velkého čtverce. Z nařízené penalty poslal Roubík s jistotou hosty do dvoubrankového vedení – 0:2.

Domácí se s nepříznivým výsledkem nehodlali smířit a stále častěji se tlačili před branku hostí. Ve 34. minutě odvrátil Aksamit dvě střely z malého vápna, ale proti třetí byl bezmocný – 1:2.

V samotném závěru poločasu pak odcentroval do velkého vápna M. Kapoun, ale Bokovi střela nesedla. Druhý poločas začal drtivým tlakem domácích, hosté však trpělivě bránili a rychlými brejky několikrát ohrozili domácího gólmana.

V 55. minutě našel Bok přesným pasem Staňka, ten zpětnou přihrávkou vybídl Kroupu, jeho střelu však gólman tečoval mimo branku. Hned z rozehrávky se k brejku na druhou branku vydal Hořánek, ale zcela sám před Aksamitem nastřelil pouze jeho nohy.  Vzápětí domácí zahrozili po trestném kopu od postranní čáry, který však nikdo do branky usměrnit nedokázal.

V 61. minutě dostaly obranné řady chmelařů značnou trhlinu. L Kapoun ve snaze odkopnout míč před velkým vápnem fauloval soupeře a po červené kartě musel opustit hrací plochu. Ani půlhodinová přesilovka však domácím kýžené body nepřinesla. V 77. minutě hlavičkoval Pavol Valko po rohovém kopu pouze do tyče.

V 80. minutě vychytal Aksamit šanci Hořánka. V 86. minutě pálil Strnad z malého vápna do gólmana a odražený míč vyslal do brejku Staňka, který však s vyběhnuvším gólmanem přehodil i branku. Největší šanci pro domácí přinesla závěrečná minuta utkání, kdy Aksamit vytěsnil střílený centr rukou pouze nad sebe a míč z brankové čáry vykopával Melč. Závěrečný hvizd už jen potvrdil zisk veledůležitých tří bodů pro hostující chmelaře.

Mutějovice: Aksamit –  Roubík – Beránek, Kapoun L., Kafka –   Kroupa, Melč, Bok, Kapoun M. – Černý, Staněk. Trenér Milan Staněk.

EVA DUŠKOVÁ