Operace trvala přes tři hodiny a byla provedena přes tříslo. Vše se odehrálo již před  pěti měsíci a teprve před měsícem a půl se devatenáctiletý fotbalista  zapojil do tréninkového procesu. Samozřejmě postupně, nic se nesmí uspěchat. Zátěž začala přibývat a v současné době jede Vašek už klasicky.

První zápasové tempo už také okusil, a to když nastoupil za juniorku Slavie proti Plzni na půl hodiny. Srdíčko pracuje mládežnickému reprezentantovi dobře, takže nyní jsou na řadě pouze cíle a jejich úspěšné plnění. Vašek by se chtěl na jaře dostat do základu juniorky a přes letní přestávku se vrátit do kádru áčka. Ale to už nám řekne on sám…

Jaké bylo zotavení po tvé operaci?
Operace proběhla na konci června, cítil jsem se dobře a podle všech informací dopadla v pořádku. Jen mě chvíli po tom bolelo tříslo.

Dokázal bys nějak popsat, jak ti fotbal chyběl?
To se snad ani popsat nedá… Moc mi chyběl! Já nikdy neměl větší pauzu než měsíc a teď hned několik měsíců. Bylo to hrozné, vůbec jsem nevěděl, co budu dělat, jak budu trávit čas. Nakonec jsem to nějak zvládl a věnoval se také škole.

Co jsi dělal během postupného návratu? Zkusil jsi třeba nějaké jiné sporty?
Během pauzy jsem žádné jiné sporty nedělal. Chodil jsem občas do fitka nebo plavat, ale nic náročného jsem nepokoušel.

Kdy ses poprvé vrátil na trávník a jaký to byl pocit?
Na trávník jsem se poprvé vrátil před šesti týdny a byl to skvělý pocit, i když jsem věděl, že mám před sebou velký kus práce, dřina, dřina a dřina…

Jak tě přivítalo okolí (Slavia, rodina, kamarádi…)?
Kluci v týmu mě vzali v pohodě, všechny tam znám, takže problém nebyl. No a doma byli rádi, že už můžu konečně něco dělat, protože viděli, jak mi fotbal chybí.

Co tě všechno čeká, budeš na sobě muset makat?
Teď mám za sebou náročné tréninky, ale dostal jsem se do toho celkem rychle, což jsem ani nečekal. Tři týdny už trénuji naplno s klukama a trenér Petrouš mě vzal i na zápas s Plzní, kde jsem odehrál přes třicet minut. Cítil jsem se skvěle. Toto pondělí jsem pak odehrál v utkání na Dukle 70 minut a máme zimní pauzu.

Naplno začneš asi hlavně během zimní přestávky, jaké jsou cíle?
Plány mám jasné, jsem domluvený se Slavií Praha, že na jaře nejspíš zůstanu ještě v juniorce, abych se mohl rozehrát. Takže cílem pro mě bude dostat se do základu juniorky a přes léto bych už rád začal trénovat s áčkem. Dalším cílem tedy je dostat se do kabiny A mužstva.
Tak ať se tvé plány naplní a hlavně ti přejeme, abys byl zdravý a dotáhl jsi to tam, kam si sám přeješ.
Děkuji, budu se snažit a uvidíme…