„Po vydařené přípravě jsme byli před prvním jarním zápasem plni očekávání, ale vstup se nám nevyšel. Nervózní hra přinášela hodně ztrát míčů a zbytečné chyby. Změna taktiky do druhé půle přinesla převzetí iniciativy a také tlak, z něhož přišly dvě šance, které však excelentně zmařila hostující gólmanka. Z výsledku a ze hry v druhém poločase mám radost," byl spokojen trenér FK Rakovník Milan Klos.

Od úvodu bylo patrné, že si hosté přijeli pro tři body, avšak jejich snaha končila na zkušené obraně Rakovničanek v čele s brankářkou Havlíkovou. Paradoxně největší šanci měla Bezchlebová, která šla sama na brankářku, ale trefila jen její nohy a dorážka Maňasové skončila těsně vedle.

Ve druhém poločase postupně hráčky FKR přebraly iniciativu. Narůstající tlak vyústil v 69. minutě do největší šance, kterou byl trestný kop těsně za velkým čtvercem. Kubešová ho kopla velmi dobře, ale hostující brankářka předvedla neuvěřitelný zákrok a konečky prstů ho vytěsnila na roh. V poslední desetiminutovce nápor domácích ještě zesílil, ale žádnou branku nakonec nepřinesl.

FKR: Havlíková – Tománková, Kubešová, Lodeová – Brücknerová, Fedorková, Frenclová, Černá (76. Ajksnerová) – Maňasová (85. Novotná), Bezchlebová, Fandrhoncová. Trenér: Milan Klos.

Autoři: Josef Rod, Zdeněk Andr