Trenér poražených Jiří Kučera si posteskl, že jeho tým nemá dost zkušeností.

„Jsme mladé mužstvo a dojíždíme na naivní chyby," viděl příčiny vysoké porážky. Rakovničtí ale na začátku druhé půle snížili na 2:1 a měli další slibné možnosti.

„Místo toho, abychom vyrovnali, jsme ale dostali třetí branku," poznamenal Kučera a dodal, že klub musí sázet na své odchovance. „Začínáme od nuly, máme ale slibné ročníky. Byla by škoda je promrhat."

Asistentu trenéra Kladna Karlu Příhodovi se kanonáda zamlouvala, výkon zadních řad však ne. „Dostat dva góly od I. A třídy, a to ještě takovým způsobem, tak to nenechá nikoho chladným. Myslím, že hráči k tomu nepřistoupili tak, jak měli," uvedl.

Herně se Kladnu lépe povedla druhá půle, v níž nastřílelo šest branek.

Tři dal Švambera a jedna byla hezčí než druhá. Při všech prokázal přehled a dobrou kopací techniku. "Povede se mi to jednou za sezonu a asi není dobré, že jsem si to vybral v přípravném utkání," prohlásil se smíchem.

Kladno – Rakovník 8:2 (2:0).
Branky: 28. Novotný, 34. Cafourek, 57., 59., 78. Švambera, 75. Holeček z PK, 80., 82. Seman – 55. Koch, 88. M.  Schwent. 
Kladno: Kolumbič (62. Tesař) – Franek, Cafourek, Vavřina, Logojda – Švambera, Holeček, Čurda, Hofman – Novotný (46. Seman), Rouček (70. Růžička).
Rakovník: Doubrava – Jirásek, Hamouz, Kučera, Severin – Zd. Schwent (46. Tvrz), Kapek (46. Isteník), Sklenka, Lupák (46. Koch)  – M. Schwent, Gašpárek.