Neratovice – Tn. Rakovník 1:0 (0:0)

Domácí už před začátkem utkání věděli, že vedoucí Lovosice klopýtly doma s posledními Louny, takže by jim případný úspěch s Rakovníkem zajistil pouze čtyřbodový odstup. Ale… „Už před utkáním jsem varoval, že to nebude nic jednoduchého," připomněl předzápasové vyjádření kouč domácích Jan Studený.

Se čtveřicí absentujících domácích marodů se nelze divit, že Neratovičtí se dlouhé minuty nedokázali prosadit přes umně vystavěný obranný val Rakovníka. Připočteme-li k tomu oboustranně velmi nepřesnou rozehrávku, nelze se divit, že úroveň hry byla pouze průměrná a skóre se kromě náznaků několika šancí neměnilo až do poslední čtvrthodiny. Gólman hostů musel během první půle zasahovat dvakrát a stejný počet šancí měli také domácí.

Druhý poločas se nesl v podobném duchu, když ani jedno z mužstev nechtělo udělat chybu, která by vzhledem k průběhu utkání mohla být rozhodující. Rozluštění bodové tajenky přinesla až 77. minuta, v níž Vorasický předvedl dokonalý průnik středem pole, ideální přihrávkou našel Rejmana, který přízemní střelou zajistil „tříbodový" gól. V závěru zápasu se hostující Tatran pokoušel o tlak, ale domácí si vítězství dokázali pohlídat a zůstávají na jaře neporaženi.

„Výhra dnes byla docela těžká," přiznal po zápase Jan Studený, trenér Neratovic. „Hosté mají dobře poskládaný tým a několikrát nám docela nebezpečně zahrozili rychlými brejky. Ještě že máme v brance jistého Doležala…"

Hostující kouč Pavel Mareš litoval nevyužitých šancí. „Jinak to byl vyrovnaný zápas, v němž nebylo znát, že hraje druhý tým s nováčkem. Vzhledem k průběhu jsme mohli pomýšlet na víc. Kdybychom k utkání přistoupili s větší bojovností, mohli jsme uspět lépe."

Branka: 77. Rejman. Rozhodčí: Krupa. ŽK: 2:0. Diváci: 170.

Neratovice: Doležal – Vorasický (87. Dohnal), Jína, Šulc, Pajkrt – Rejman, Chládek, Radesta, Ptáček – Chrdle (75. Moravec), Palanský.

Tn. Rakovník: Zach – Bittengel, Vecka, Bredler, Vrána – Výborný (70. Gögh), Verner (80. Pidrman), Horník (46. Abrham), Kučera – Mařík (83. Máče), Bareš. ⋌