SK Rakovník – ČLU Beroun 2:1 (0:1)

Vedení mužstva SK Rakovník stále řeší jeden a ten samý nešvar – proměňování šanci. Rakovničtí fotbalisté dokáží kombinovat, ale jsou žalostní v proměňování brankových příležitostí. To se potvrdilo i v sobotním utkání SK Rakovník s Berounem.Rakovničtí fotbalisté se několikrát ocitli v dobrých střeleckých pozicích, ale nevytěžili z nich nic. Pak přišel pochopitelně trest v podobě velmi laciné branky. Hosté poslali míč do pokutového území, který nešťastně dovlastní branky usměrnil Liprt.

„Pořád se jedná o naši starou bolest a to je neproměňování brankových šancí. Místo toho, abychom v prvním poločase, kdy jsme šli sami na brankaře, se ujali vedení, tak v zápětí inkasujeme," posteskl si asistent trenéra Jaroslav Hamouz a dodal: „V tu chvíli padne na hráče ještě větší tlak a deka."

Berounským po vstřelené brance narostlo sebevědomí, byli mnohem aktivnější, čímž jim do jisté míry napomohli i samotní Rakovničtí nepřesnými přihrávkami a malou aktivitou. To úvod druhého dějství byl zcela o něčem jiném. Domácí do něj vstoupili mnohem aktivněji. Dosti k tomu napomohl Guadalupe, který o poločase vystřídal Mžourka.

Už po necelých pěti minutách se ve stoprocentní brankové šanci ocitl Z. Schwendt, jen ale potvrdil slova asistenta Hamouze. V 50. minutě už však mířil přesně – 1:1. Aktivní Guadalupe alias „Endy" připravil o čtyři minuty později gólovou šanci. Na jeho centr si naběhl Pucholt – 2:1. Rakovničtí sice dokázali otočit výsledek, ale na výkonu jim to nikterak nepřidalo. Ba naopak. Podrobili se hře soupeře a začali spíše bránit těsný náskok.

„Místo toho, aby nám obrácení výsledku pomohlo, tak nám uškodilo. Začali jsme se bát o výsledek, strachovali jsme se až do konce zápasu. A tentokráte to byly vymodlené a vydřené tři body než nějaká lehkost," komentoval Hamouz a také řekl, že o poločase bylo v kabině rušno. „Rušno je prakticky pořád, protože hrajeme o bytí a nebytí. Každý poločas je pro nás důležitý. Něco jsme si o poločase vyříkali, kluci do druhého poločasu vlétli solidně, obrátili výsledek. Ale místo toho, aby jim to pomohlo a soupeře dorazili, tak z toho uděláme holomajznu," dodal Hamouz.

V dalším kole zajíždí SK Rakovník na hřiště SK Úvaly.

SK Rakovník: Doubrava – Liprt (70. Červený), Fojtík, Hornof, Zápotocký – Z. Schwendt, Razím, Pucholt, Lupák (46. M. Schwendt) – Severin, Mžourek (46.Guadalupe).