„Po asi našem nejhorším výkonu v sezoně jsme vybojovali premiérové vítězství za tři body. V důležitém zápase nás podržel skvělý Pešek v brance, který chytil minimálně čtyři velké šance hostů," pochválil rakovnického gólmana Marek Tvrz.

Domácím se od počátku příliš nedařilo, z čehož pramenily dvě šance Halendy, který prošel středem hřiště až před Peška, na kterého si však nepřišel. Na druhé straně se dostal do dvou šancí Červený, ale ani on neuspěl. Ve 32. minutě se parádní střelou prezentoval hostující J. Vébr, ale Pešek v brance předvedl vynikající zákrok a střelu mířící do šibenice vytáhl nad branku. Když už se blížila poločasová přestávka, tak J. Červený nádherně vysunul Kýzla, který míč posunul na Nováčka, který poslal domácí do vedení – 1:0.

Vstup do druhé půle měli lepší hosté, ale O. Vébr, Halenda a Suk své šance nevyužili. Poslední velká šance Klobuk přišla v 75. minutě, kdy Suk udělal Peškovi kličku, ale následně zamířil jen do boční sítě. Za špatnou efektivitu v zakončení byli hosté potrestáni. V 81. minutě vysunul Votroubek M. Tvrze, který z levé strany našel nabíhajícího Medřického, jenž střelou bodlem zvýšil vedení domácích – 2:0. Dvě minuty před koncem vysunul P. Tvrze bratr Marka, který mu ve vápně míč vrátil před prázdnou branku – 3:0.

Autoři: Josef Rod, Marek Tvrz