Tatran Rakovník B – Unhošť 4:4 (3:1)

Tři kluci z áčka přispěchali domácím na pomoc. A hned ze začátku se ukázal P. Kučera, který prostřelil gólmana. Právě on byl největší posilou, protože druhý gól padl z penalty, právě po faulu na něj. Kopal ji Pokorný – 2:0. Do třetice se blýskl opět útočník Kučera, když se prosadil přesným zakončením po individuální akci.

Zdálo se, že je po zápase, a to i za příspěvku červené karty, kterou ještě před provedením penalty uviděl hostující hráč, když ve vyložené šanci podrazil Kučeru. Unhošť, ač pouze v deseti, zaťala zuby a bojovala.

Ještě do poločasu snížil hlavou Šourek a hosté se rázem vrátili do zápasu – 3:1. Druhé dějství bylo úplně jiné. Hosté Rakovník přehrávali, byli častěji u míče a hlavně v 54. minutě dali další gól – 2:3. Poměrně dost času zbývalo do konce utkání a Unhošť pohotově srovnala, když rychlou akci zakončoval opět Šourek – 3:3.

Euforie Unhoště netrvala dlouho a v 75. minutě opět P. Kučera trefil míč, který s pomocí teče lehce změnil směr a Gibiš už zasáhnout nestačil – 4:3.
V posledních minutách měli domácí své ojedinělé dvě šance během druhého poločasu, které Gibiš zneškodnil. Na druhé straně přiletěl centr a dezorientovaný Krumhanzl jej napálil nártem přímo do vinglu své branky.

Infarktový závěr už pronásledovaly pouze čtyři minutky a byl konec – 4:4.

„Nechápu to a nerozumím tomu. V prvním poločase jsme hráli velice dobře a naše vedení mohlo být i vyšší. Ve druhém poločase jsme přestali hrát. Klíčovým hráčům odešly síly, ale i přesto jsme měli dotáhnout zápas do vítězného konce. Bránění našich obranných standardních situací bylo alibistické. Jsem hodně zklamaný a velice jsme si zkomplikovali život," uvedl na klubových webových stránkách Tatranu kouč Zdeněk Weis.

Tatran B: Gloser – Kollár – Krumhanzl, Jiřík, J. Konopásek – Pokorný (87. V. Mutinský), L. Beneš, Weis (60. Houška), Dvořák (82. L. Kučera) – P. Kučera, Hink (22. M. Konopásek).

Naproti tomu fotbalisté Tatranu Rakovník A prokázali, že mají bez problémů na to, aby hráli v klidných vodách horních pater tabulky KP. V sobotu doma dokonce i bez trenéra Libora Šímy porazili nováčka Jíloviště 3:0. První gól vsítil Verner, další Schwendt a tečku udělal s klidnou hlavou Kudela.

V utkání se objevily nějaké změny, protože někteří hráči jsou nemocní nebo musí pykat trest za karty. 

Tatran A: Procházka – Vecka – Výborný, L. Beneš – V. Mutinský (80. Tauš), Verner, Stuchl, Melichar (85. Weis), Pidrman (46. Kudela) – Schwendt, P. Kučera.