I když domácí po prvním poločase prohrávali 1:2, góly Kučery a Čermáka se jim podařilo výsledek otočit a tým hrající o dvě soutěže výš možná poněkud překvapivě porazit.

Tatran Rakovník B – SK Toužim 3:2 (1:2)

„Jelikož jsme byli podruhé na hřišti, přípravný zápas splnil očekávání. V druhém poločase soupeř polevil a my dokázali díky proměněným šancím vývoj utkání otočit," byl spokojen trenér rezervy Tatranu Zdeněk Weis.

Také čtěte: Strážníci v Rakovníku odchytí pět psů týdně

Rozhodující okamžik duelu se odehrál v 78. minutě za vyrovnaného stavu 2:2. Hejda zakombinoval s Čermákem a druhý jmenovaný byl faulován ve vápně. Sám faulovaný nařízenou penaltu proměnil a rozhodl tak o vítězství – 3:2. Na druhé straně v samém závěru tvrdou střelu hostujícího hráče brankář Tůma vyrazil a Tatranští získali cenný skalp účastníka krajské nejvyšší soutěže, i když jak uznal i autor vyrovnávající branky Marek Kučera, Karlovarský krajský přebor není na takové úrovni.

„I přes nedostatky ve hře jsme s výsledkem spokojeni, chybí nám hlavně zrychlení hry při ofenzivě. Na druhou stranu musím říci, že krajský přebor Středočeského kraje má nesrovnatelně vyšší úroveň."

Na první branku duelu se čekalo až do 26. minuty, ale za to stála za to. Konopásek se kličkou na vápně uvolnil, nahrál na volného Čermáka a ten střelou na zadní tyč otevřel skóre – 1:0. Ve 34. minutě domácí obrana nechala volného hráče na levé straně, ten našel přízemním centrem nabíhajícího spoluhráče, který zakončil podél vyběhnutého Tůmy – 1:1. V závěru prvního poločasu zahrávali hosté přímý kop a střela ze střední vzdálenosti zapadla přesně do rohu branky – 1:2.

Po několika minutách druhé půle však Konopásek přesným obloučkem našel Mutinského, ten sice pálil pouze do gólmana, ale pohotový Kučera ve skluzu dotlačil míč za brankovou čáru – 2:2. Další šance Kapouna a Kučery zůstaly nevyužity a tak přišla již zmiňovaná 78. minuta, kdy vítězství domácím zajistil proměněnou penaltou Čermák – 3:2.

Nepřehlédněte: Středočeskou fotbalovou volbu podpořil i Pelta

Tatran Rakovník B: Tůma – Douša, Jiřík, Černý – Weis, Konopásek – Čermák, Kapoun, Hejda – Tauš, M. Kučera.

Hokejově střídali: Kaňák, Mutinský. Trenér: Zdeněk Weis.