Čtvrté místo v nejnáročnější neprofesionální soutěži v Česku, k tomu spanilá jízda pohárem přes prvoligový Jablonec až do čtvrtého kola. Jiřího Sabou zanechal v klubu, ve kterém končil i úspěšnou hráčskou kariéru, výraznou stupu. „Jirkovi děkujeme za odvedenou práci a přejeme mu v novém působišti hodně úspěchů,“ vzkázalo vedení na webu Cábelíků.


Zároveň potvrdilo, že trenérskou taktovku převezme Tomáš Šilhavý, další bývalá opora týmu a naposledy asistent Jiřího Saboua. „Vše se seběhlo velmi rychle, takže pocity ještě postupně vstřebávám. Každopádně když bylo definitivní, že Jirka odchází do Hradce a předseda pan Hrabák ukázal na mě, byl jsem samozřejmě moc rád,“ komentoval své „povýšení“ syn úspěšného prvoligového trenéra, momentálně působícího ve Slavii.

Trenér Pavel Vrba.
Proč je Plzeň suverénem podzimu? Má Vrbu, vnitřní sílu a sází na útok


„Uvědomuji si, že je to vzhledem k našim výsledkům z posledních sezon také velký závazek. V tuto chvíli je prioritou vybrat správného asistenta. Věřím hráčům, kteří ještě nedávno byli spoluhráči, že nám usnadní práci, stejně jako tomu bylo loňskou sezonu, kdy jsme také s Jirkou začínali jako trenéři,“ dodal šestatřicetiletý Tomáš Šilhavý, který na začátku tisíciletí odkopal devět prvoligových zápasů za Slavii. Za sebou má druholigová angažmá v Ústí a Vlašimi. Ve Dvoře působí od roku 2010.


Jiří Sabou si nyní ve své fotbalové kariéře vyzkouší další roli. Jako výkonný ředitel hradeckého klubu začne oficiálně úřadovat od nového roku, zbytek listopadu i celý prosinec má na rozkoukání.

Andrej Babiš (vlevo) a Jaroslav Faltýnek.
Výbor si pozval k Babišovu případu policistu a státního zástupce


„Mým cílem je stmelit a nastartovat lidi, kteří tady fotbal dělají. Nastartovat tým a pokusit se Hradec dostat tam, kam patří,“ prohlásil v sobotu v podvečer po duelu se Znojmem. V něm Votroci remizovali a jen potvrdili, jak se jim nepodařil podzim ve druhé lize. Sabou by se měl stát mužem, který trudnou realitu pomůže vylepšit. Bývalý záložník uspěl ve výběrovém řízení, v němž se údajně sešli čtyři kandidáti. „Nechci, aby to bylo o mně, o mém jménu. Je to velké regionální město, které má tradici, silnou fanouškovou základnu,“ vykládal dvaačtyřicetiletý Sabou.


„Fotbal dělám celý život, deset jsem hrál ligu. Pak jsem odešel do soukromého sektoru. Mám svůj názor na fotbal, sbírám informace o klubu a dělám si na to obrázek. Je to všechno čerstvé,“ řekl. „S představenstvem diskutujeme o nastavení kompetencí a o věcech, které bych měl prvotně obsáhnout,“ doplnil.