Vzpomenete si na svoje první fotbalové krůčky?

S fotbalem jsem začal, když mi bylo 5 let. Moji první trenéři byli Václav Asník a Petr Klíma, takže ti mě vlastně naučili kopat do míče :-).

Kdo vás k fotbalu přivedl?

K fotbalu mě přivedl táta, protože také dříve hrával fotbal.

Byl jste od začátku rozhodnutý, na jakém postupu byste chtěl hrát?

Začínal jsem jako brankář, post gólmana mi přidělili trenéři, ani nevím proč. Gólmanským trenérem byl bývalý rakovnický gólman Jarda Kukla starší, který mě mnoho naučil. Jako gólman jsem vydržel až do mých 12 let. Poté mě trenér Jan Hlavsa začal stavět na post pravého obránce. Když o rok později do týmu přišel trenér Jiří Kučera, stal se ze mě střední záložník.

Jaký je váš nejoblíbenější český klub a proč?

V Česku je pro mě srdeční záležitostí SK Slavia Praha. Táta je slávista, takže to mám nejspíš po něm.

Kdybyste měl tu možnost zahrát si za tento klub, udělal byste to?

Určitě bych někdy rád oblékl bíločervený dres.

Myslíte si, že je v silách české reprezentace, aby se dostala na nadcházející mistrovství světa?

Nemyslím si, že Češi postoupí přímo na šampionát, přece jenom ve skupině máme finalisty posledního evropského šampionátu, ale možné je vše. V postup do baráže věřím. Pokud budou zdraví naši klíčoví hráči, Matěj Vydra bude mít formu jako ve Watfordu :-), tak věřím, že se na MS česká reprezentace dostane.

Kdo je podle vás nejlepším fotbalistou světa a kdo České republiky?

Pro mě jsou nejlepšími hráči Steven Gerrard a Frank Lampard. Obrovští bojovníci, tvůrci hry, skvělí zakončovatelé. Z českých hráčů se mi nejvíce líbí Tomáš Rosický.

Nyní působíte v A mužstvu SK Rakovník, jaké to je?

Samozřejmě jsem rád, že můžu být součástí tohoto týmu. Pro každého mladého hráče by měla být priorita hrát jednou za A tým svého klubu a u mě to nebylo jinak. Takže se tu chci udržet co nejdéle a být oporou týmu.

Je možné, že jako tým SK Rakovník doplácíte v krajských soutěžích na nízký věkový průměr?

Nemyslím si, že doplácíme na nízký věkový průměr. Samozřejmě je dobré mít v týmu zkušené hráče, ale v tom ten největší problém podle mě není. Naším problémem jsou obranné standardní situace, ze kterých dostáváme hodně branek. Druhým problémem je proměňování šancí. Tím narážím hlavně na sebe, protože jsem na podzim neproměnil řadu tutových šancí v důležitých momentech.

Bylo těžké si zvyknout na styl „mužského" fotbalu oproti tomu dorosteneckému? Jaké jsou letní či zimní přípravy?

Do dospělého fotbalu jsem nakoukl už dříve, takže jsem tak nějak věděl, co mě čeká. Rozdíl mezi dospělým a dorosteneckým samozřejmě je. Hra je důraznější, máte proti sobě hráče, kteří jsou zkušení a fyzicky zdatnější. Letní přípravy jsou samozřejmě příjemnější než zimní. V zimě je to mnohem větší dřina.

Je v silách současného mužstva, aby zachránilo krajskou A třídu a třeba v dalším roce bojovalo o postup alespoň mezi krajskou elitu tedy do krajského přeboru?

Bude hodně záležet, jak se nám povede start do jarní části. Věřím, že bude lepší než na podzim a v konečné tabulce skončíme co nejvýš. Určitě bude v našich silách, abychom se příští rok pokusili vybojovat pro SKR krajský přebor, protože hrát můžeme opravdu s každým.

Měl jste nějaké nabídky na přestup jinam?

Ano, měl, ještě v žákovské kategorii. Hodně o mě stálo SK Kladno a Viktorka Plzeň. Já jsem odmítl. Měli jsme v týmu skvělou partu. Spousta lidí mi říkala, abych zůstal, že můj čas ještě přijde, teď už je asi pozdě.

Sledujete také jiné fotbalové soutěže na Rakovnicku?

Sleduji všechny rakovnické týmy jak v krajských, tak v okresních soutěžích. Když mám čas, jedu se podívat na nějaký zajímavý zápas.

Na co nejraději ze své prozatímní fotbalové kariéry vzpomínáte a také třeba na koho?

Nejraději vzpomínám na mezinárodní turnaj v Písku, kterého jsme se zúčastnili v kategorii mladších žáků, celý turnaj jsme vyhráli. Dále rád vzpomínám na můj poslední rok v žákovské kategorii. Vyhráli jsme krajský přebor bez prohry a postoupili tak do žákovské divize. Divizi jsme si už bohužel nezahráli. V té samé sezóně jsem se také dostal do krajského výběru a zúčastnil se prestižního turnaje s názvem Kouba Cup. Turnaj jsme celý vyhráli.