Tachov – Nové Strašecí 1:1 (0:1)

Hosté hráli od prvních minut ze zabezpečené obrany a celý první poločas spoléhali na rychlé brejky, což se, jak se později ukázalo, vyplatilo. Už zprvu vyslal Bláha Kaválka do útoku a ten místo toho, aby šel sám ještě dovnitř pokutového území, střílel zbytečně nad branku.

Podobná akce se opakovala ve 21. minutě, kdy Razím rozehrál standardku na své polovině hodně rychle a křižným dlouhým míčem poslal do sprintu L. Mrázka, jenže přeloboval brankáře a pomocí břevna vsítil gól – 0:1.

Domácí také pár šancí měli, ještě za bezbrankového stavu proběhl strašeckou obranou útočník, který ve snaze udělat Kutovi kličku uklouzl a brankář se tedy míče bezpochyby zmocnil.

Další střela domácích šla mimo branku a podobně končily také hlavičkové pokusy. Prvních deset minut druhého poločasu chtěli hosté své vedení udržet a pokračovali v téže taktice.

Zpoza vápna střílel L. Mrázek a také se podařilo Strašeckým ulovit pár rohových kopů. Od 55. minuty se však hosté dostali místy až pod drtivý tlak a přečkali tři hlavičková zakončení a své umění ukázal dvakrát při nebezpečných bombách Kut.

Bohužel v 75. minutě nechali hosté odcentrovat hráče, jenž hledal na zadní tyči volného spoluhráče, a bylo hlavou srovnáno – 1:1. Po brance se opět připomněli i svěřenci Miloslava Mrázka a postupovali třeba tři na jednoho obránce, ale situaci mohli řešit lépe. Pak prošel individuálně Mžourek, a když už byl u vápna, byl faulovaný.

Z této standardky nic nebylo. V závěru ještě letěl dlouhý míč na L. Mrázka, který šel do souboje s gólmanem. Brankář však ve snaze balón odvrátit nastřelil pouze protihráče, a když ten se míče opět zmocnil, aby zakončil do prázdné branky, zdvihl se praporek pro ofsajd. Poslední minutka zápasu dala vyniknout ještě Kutovi, který chytil nepříjemnou dělovku.

„Mrzí mě, že nevezeme tři body, když celé utkání prakticky vedeme, ale bod je spravedlivý. Dostali jsme se ve druhém poločase místy až pod drtivý tlak, dvakrát nás výborně podržel brankář, takže to nehodnotím jako ztrátu. Prospěl nám samozřejmě také návrat Mžourka do sestavy," řekl celkem spokojený kouč Miloslav Mrázek.

Strašecí: Kut – Dimov, Bláha, Duchoň, Razím – D. Mrázek, Mžourek, L. Mrázek, Vašák – Kaválek (71. Wittmayer), Urik (85. Kroupa).