I tak ale hosté neztratili a i když pak prohráli se Sedlčany na penalty, mohou se pyšnit pátým flekem se třinácti body. Domácím k remíze dopomohli především diváci a pěkná atmosféra na stadionu, která čítala šest set diváků.

Sedlčany – Nové Strašecí 1:1 PK 6:5 (1:1)

Ne moc akční půlhodinku co se šancí týče, rozštípl až domácí gól, který padl po centru z levé strany a nikým neatakovaný Senft si ještě dovolil kličku a pak zakončil – 1:0.

Od té chvíle měli Novostrašečtí během čtyř minut čtyři šance po sobě jdoucí, ale Ducár, Palko, Obermajer ani J. Mrázek nedokázali vměstnat míč za záda domácího gólmana Capoucha.

Ještě než se týmy otočily a odpočinuly si v kabinách během poločasové přestávky, přece jenom se podařilo J. Mrázkovi srovnat. Přímý volný kop Kaválek pěkně načechral, našel Obermajera, který míč vracel před branku, kde se nacházel výborně postavený jediný střelec hostů během hry – 1:1.

Celý druhý poločas domácí nic kloudného nevymysleli, až v samém závěru nastřelili tyč. Pokusy Nového Strašecí rovněž góly neskončily, a tak se dá tvrdit, že celá druhá pětačtyřicetiminutovka nebyla moc záživná a hrál se spíš opatrný fotbal, který dospěl až k pokutovým kopům.

Rozhodující desítku neproměnil hostující Duchoň, a tak si pomocný bod připsaly Sedlčany.

„Byl to bojovný a důrazně odehraný zápas, ve kterém jsme byli o něco lepší. Před zápasem bych bod asi bral a byl za něj rád, ale když to tak vezmu, domácí hráli spíš poblázněně, hnali je dopředu diváci, celý areál je jimi obklopený. Nicméně si myslím, že jsme měli vyhrát. Doufám, že u nás bude výsledek 2:0, nebo tak podobně," ohlédl se za šestým představením Strašecí v divizi trenér Libor Šíma.

Strašecí: Kut – Ducár, Obermajer, Palko, Kučera (61. Volf), Hájek, Duchoň, Mžourek, J. Mrázek (65. paluba), Glasnovič (88. Bodeček), Kaválek.