SK Rakovník – Karlovy Vary 2:1 (0:1,0:0) p.k.: 4:3

Od úvodního hvizdu bylo vidět, že karlovarští hráči jsou fotbalovější. Výraznější šanci si ovšem nevypracovali. První rána pro domácí přišla v 15. minutě, kdy po nezaviněném zranění musel ze hry dobrovolně odstoupit Jan Severin. Ve 20. minutě byl v souboji zbourán Hornof a Geňo se štěstím prostřelil Kabeleho, novou akvizici domácích – 0:1. Po této brance začalo vydatně pršet a zejména domácí přidali v bojovnosti. Bohužel přišla další rána. Ve 26. minutě musel ze hry odejít forvard Červený, který si poranil v souboji se Skalou koleno. Do konce prvního poločasu si šanci již nevytvořilo ani jedno mužstvo.

„Nastoupili jsme v obvyklé sestavě s jedinou změnou, když do brány nastoupila nová posila Petr Kabele, který k nám přestoupil z Tatranu a začali jsme dobře, ale po evidentním fauly jsme prohrávali 0:1. Pak musel hřiště opustit Jarda Červený, který se střetl s hostujícím obráncem a oba skončili v nemocnici. Zatím o Jardovi nemáme bližší informace, ale po magnetické rezonanci budeme vědět víc," řekl k zdravotnímu stavu zraněného Červeného asistent trenéra SK Rakovník Rostislav Hertl.

Do druhé půle domácí přišli s ještě větším nasazením a s chutí s nepříznivým výsledkem něco udělat. Kvalitní dalekonosná střela P. Tvrze ze 75. minutě byla zatím pro Klimova pouze varováním. Velká šance Rakovnických přišla až v 79. minutě, kdy Sklenka po volném kopu našel kopačku Matese, který zajistil vyrovnání – 1:1. Do konce utkání mohl rozhodnout ex-rakovnický Psohlavec, ale ve své obrovské příležitosti zamířil z malého vápna nad branku. V dobré šanci byl také aktivně hrající Geňo, ale jeho akci na poslední chvíli zmařil dobře hrající Beneš.

Základní hrací doba postupující nepřinesla, a tak pro téměř všechny domácí hráče nastala situace, se kterou se nikdy na vlastní kůži nesetkali – klasické prodloužení 2 x 15 minut. První poločas prodloužení nabídl totožný obrázek jako základní hrací doba. V druhém poločase prodloužení přišla obrovská šance až ve 120. minutě, kdy nejprve hosté zamířili do břevna a následně dorážku Kravara mířící do prázdné branky zastavil až navrátivší skluzující kapitán Fojtík.

O vítězi tohoto duelu musely rozhodnout pokutové kopy. Za domácí neproměnili Fojtík a Isteník, když první jmenovaný trefil břevno a druhý tyč. Naopak úspěšně si počínali Sklenka, Beneš, Mates a P. Tvrz. Za hosty se netrefil ex-rakovnický Psohlavec a další dvě penalty excelentně chytil Petr Kabele, který tedy celkem zneškodnil tři pokutové kopy!

„Zápas byl velmi ovlivněn průtrží mračen, kdy se hrálo především na nakopávané balony. Kluci téměř nepouštěli soupeře do zakončení, naopak se nám podařilo vyrovnat a došlo na prodloužení, v jehož závěru měli hosté stoprocentní šanci, ale trefili pouze břevno. V penaltovém rozstřelu nás podržel Petr Kabele. Za postup i předvedenou hru jsem rád, kluci předvedli výborný taktický výkon," byl spokojen Rostislav Hertl.
Zásluhou vítězství po penaltách do Rakovníka příští víkend zavítají třetiligové Štěchovice v rámci 1. kola MOL Cupu.

SK Rakovník: Kabele – Beneš, Hornof, Fojtík, Severin (16. R. Hamouz) – P. Tvrz, Sklenka, Pucholt, Nováček (65. M. Tvrz) – Mates, J. Červený (28. Isteník). Trenér: Libor Šíma.