„Opět se budu opakovat. I když naše hra není tak špatná, tak nedáváme šance. To, co si během zápasu vypracujeme jiný mančaft dokáže proměnit. Většinou inkasujeme jako první a už se nejsme schopni dostat do zápasu,“ uvedl příčiny další porážky, již jedenácté v podzimní části sezony, tatranský trenér Pavel Koutenský.

Tatranští měli proti domácím Úvalům navrch a brzy se mohli dostat do vedení. Po hezké kombinaci se na levé straně uvolnil Rothe, ale brankář Michálek jeho pokus zneškodnil. O chvíli později se gólman domácích zaskvěl při střele Vrány. V 28. minutě pak mířil Dolák těsně vedle tyče. Ve 30. minutě se dokonce hosté dočkali, když se po přihrávce Hynka trefil kapitán Kučera, ale branka nebyla uznána pro ofsajd.

„Podobně jako v minulých utkáních jsme si za prvních pětatřicet minut vytvořili tři stoprocentní šance a neproměnili ani jednu. Když už jsme branku dali, tak nebyla uznána pro údajný ofsajd. Poté uděláme dvě zbytečné chyby a během osmi minut dvakrát inkasujeme. Je to škoda, přitom první poločas nebyl z naší strany vůbec špatný,“ litoval Koutenský.

Po změně stran se Tatranští snažili o korekci, což se jim také podařilo, když střelu Hynka dorazil střelec posledních týdnů Adam Vrána. Po hodně hry ale Hradecký neuhlídal hlavičkujícího Jemelíka, který definitivně rozhodl. „Po třetím gólu už si to domácí pohlídali, šance sice byly na obou stranách, ale gól už nepadl. Děláme stále stejné chyby, v defenzivní části jsme strašně naivní, nedostupujeme protihráče. Úvaly daly ze třech šancí v první půli dva góly, my ani jeden, je to každý zápas stejné,“ posteskl si nad žalostnou koncovkou svého týmu tatranský kormidelník.

Basketbalisté TJ TZ Rakovník zdolali ve 3. kole krajského přeboru béčko Berouna 60:42.
Basketbalisté si spravili chuť

SK RAKOVNÍK OPĚT NEZVLÁDL PENALTY

V Doubravce se z prvního gólu radovali hosté. Ve 20. minutě Sklenka z levé strany našel Schwendta, který přiťukl Hamouzovi a rakovnický záložník šajtlí obstřelil gólmana Turka. Doubravka hrozila především ze standardních situací, jen v první půli si vypracovala 14 rohových kopů, ale skóre po prvních pětačtyřiceti minutách hovořilo pro Rakovnické.

Domácí vyrovnali po hodině hry. Po špatně vyřešené standardní situaci došlo k rychlému protiútoku, na jehož konci stál Tóth. O chvíli později Doubravka dokonala obrat. Po rohovém kopu se na zadní tyči prosadil hlavou Krejčí. Stejný kousek se ale povedl i hostům. Nejprve po centru Červeného prostřelil Turka M. Schwendt a v 80. minutě zakončil svůj samostatný únik ranou pod břevno Červený. O pět minut později mohl definitivně rozhodnout Pucholt, ale obránce domácích mu na poslední chvíli vypíchl míč. Závěr byl hodně hektický, Doubravka zahrávala tři rohové kopy v řadě a z posledního rohu se dočkala vyrovnání. Knakal zboural vše, co mu stálo v cestě a hlavou nekompromisně zavěsil.

„Vzhledem k průběhu zápasu jsme si vyhrát nezasloužili. Měli jsme tam dobré pasáže, ale i tradičně špatné a dělba bodů je podle mě spravedlivá. Penalty jsou loterie a hráči jako Schwendt, nebo Kuba Sklenka, kteří by je měli proměňovat, už druhý zápas v řadě selhali. Bohužel, zbytečně rozdáváme body na půdě soupeřů, je to škoda,“ posteskl si kouč Rakovnického SK Libor Šíma.

Jeho svěřenci se v tabulce nachází na čtvrtém místě s jednobodovou ztrátou na druhou Březovou.

SK Úvaly – Tatran Rakovník 3:1. (2:0). Branky: 39. Andrle, 43. Vrabec, 61. Jemelík – 51. Vrána. Rozhodčí: Švagr. Diváků: 100. Tatran: Kut – Vild, Stuchl, Bredler, Výborný (79. Borsuc) – Hradecký (67. Rossmann), Hynek (84. Verner), Dolák, Rothe (67. Omovie) – Vrána, Kučera.
SK Senco Doubravka – SK Rakovník 4:3 po pen. (0:1). Branky: 60. Róth, 68. Krejčí, 92. Knakal – 20. Hamouz, 72. Schwendt, 80. Červený. Rozhodčí: Maiello. Diváků: 120. SK Rakovník: Kabele – Dratva, Krupička, Besta, Severin – Hamouz, Sklenka, Pucholt, Nwogu (75. Gašpárek) – Schwendt, Červený.

Jezdci na koních vyrazili kolem Velkého rybníku k Přílepské skále.
OBRAZEM: Jízdou na koních vzdali hold svatému Hubertovi