Domácí dostali ve 29. minutě lekci z produktivity, když po rychlém protiútoku Krupička již nedokázal ve skluzu zabránit střele Motla. O deset minut později Sklenka zahrávat trestný kop a po teči Gašpárka skončil míč za zády Pflegera. A zanedlouho bylo u domácích ještě veseleji. Těsně před přestávkou úspěšně napadal Spal rozhrávku ve vápně, byl nedovoleně zastaven a Krupička nařízenou penaltu proměnil. 


„V prvním poločase jsme si vytvořili tlak, během kterého jsme neproměnili šance a sami z brejku inkasovali z ojedinělé šance. Naštěstí jsme dokázali do poločasové pauzy zápas otočit v náš prospěch,“ řekl k prvnímu dějství gólman domácích Pešek. 

Vernisáž Nové sdružení pražských  umělců v Nové výstavní síni pod Vysokou bránou Rabasovy galerie.
Sloučení galerie a muzea? Krajští radní chtějí rozhodnutí zrušit


Rakovničtí svůj náskok zvýšili po hodině hry, když se po skrumáži ve vápně míč dostal k volnému Krupičkovi, který zakončil do odkryté branky. Poté mohl Červený definitivně rozhodnout, ale jeho pokus o přelobování gólmana skončilo vedle branky. „Během přestávky byla v kabině řeč o třetím uklidňujícím gólu, který se nám sice podařilo vstřelit, ale krátce poté jsme dovolili soupeři kontaktní gól,“ krčil rameny Pešek. 


Autorem branky byl Zoubek, který po rohovém kopu zakončil hlavou k tyči. V dramatickém závěru domácí výhru, která jim zajistila posunu na druhou pozici, uhájili. 


„Poslední dvacetiminutovku nás kluci z Plzně pořádně nepustil z naší poloviny. My jsme tak vrhli všechny síly a soustředěnost do defenzivy a naštěstí jsme vedení udrželi. Mohli jsme si zápas udělat jednodušší, ale tři body jsou doma, za což jsme rádi,“ byl nakonec spokojen rakovnický brankář. 

Plameny pohltily halu Kongo v areálu Tyršova koupaliště.
Výstavba nových budov začne až po letní sezoně


„Po dvaceti minutách jsme mohli vést o tři branky, ale místo toho jsme o gól prohrávali. Do stavu 3:1 jsme nehráli vůbec špatný fotbal, závěrečná dvacetiminutovka mě ale hodně mrzí, vůbec se mi tento úsek nelíbil,“ neskrýval zklamání nad nepovedeným závěrem lodivod SK Rakovník Libor Šíma a dodal. „Přestože jsme nakonec zvítězili, náš herní projev nebyl tak dobrý, jako v minulých zápasech. Je to i tím, že řada kluků nastupuje s nedoléčeným zraněním. Už aby byl konec sezony,“ přeje si rakovnický lodivod. 


SK Rakovník – Petřín Plzen 3:2 (2:1). Branky: 39. Gašpárek, 44. a 59. Krupička – 29. Motl, 65. Zoubek. Rozhodčí: Plzák. Diváků: 130. SK Rakovník: Pešek – J. Krupička, Besta (90. M. Krupička), Gašpárek, Severin – Hamouz (78. Čech), Sklenka, Pucholt, Spal (92. Faigl) – Červený, Schwendt.
Autoři: Alžběta Brabcová, Josef Rod