SK Rakovník – Sokol Vraný 2:1 (0:0)

„Naše stará známá bolest, neproměňování šancí, se potvrzovala od první minuty a měl jsem trochu strach, že se potvrdí pravidlo „nedáš, dostaneš". Jinak jsme ale odehráli výborný první poločas, škoda jen těch neproměněných šancí," litoval kouč SK Rakovník Miroslav Procházka.

Hned po pár sekundách hry špatně rozehrál hostující brankář Sailer a volného míče se zmocnil Červený, který vnikl až do vápna, ale Sailer svoji chybu napravil. Ve 2. minutě hry si na přetažený centr Beneše naběhl Hornof a míč hlavou vrátil před branku. Let balonu ovšem zastavila ruka hostující hráče a domácí měli možnost pokutového kopu. Sklenku ovšem Sailer vychytal. Svižný začátek utkání potvrdila také 4. minuta, kdy po parádní akci Isteníka s Jiráskem v dobré pozici zamířil Červený vedle. V 8. minutě se ve velké šanci ocitl také hostující kapitán Urban, avšak jeho hlavička zamířila nad Peškovu branku. O minutu později dal o sobě znovu vědět Urban, který se uvolnil ve vápně a vypracoval si velmi dobrou pozici, ale jeho pokus bravurně zlikvidoval Pešek. Ve 23. minutě se Červený individuální akcí probil až do vápna a ocitl se tváří v tvář před Sailerem, jenž jeho střelu vyškrábl na břevno. Ve 35. minutě měl další obrovskou příležitost domácích Pucholt, který nádherně zakombinoval se Severinem, ale v zakončení selhal. Neproměněné šance mohly domácí mrzet. Ve 39. minutě se do samostatného úniku dostal Hadač, jehož střelu reflexivně zneškodnil Pešek na rohový kop. Z následného rohového kopu trefil Hadač hlavou břevno Peškovy branky.

Druhý poločas již nenabídl tolik vyložených šancí, ale branky ano. Hned po pár sekundách druhého poločasu se do míče z 25 metrů opřel Rada. Jeho střela před Peškem skočila a skončila až v síti – 0:1. V 51. minutě se do vápna hostů probil aktivně hrající Červený a na malém vápně našel zcela volného Isteníka. Rakovnická legenda svoji teprve druhou brankou v sezoně vyrovnala – 1:1. V 59. minutě se míč dostal po kombinační akci ke Sklenkovi, který naznačil střelu, ale parádní kolmicí vyslal Červeného do samostatného úniku. Nejlepší rakovnický střelec technickou střelou poslal domácí do vedení – 2:1. Vedení mohl navýšit v 82. minutě Pucholt, který prošel přes 2 protihráče až před Sailera, ale ve vyložené pozici netrefil branku. V nastaveném čase sice hosté vyrovnali, ale branka nemohla být kvůli ofsajdovému postavení střelce branky uznána.

„Zaplaťpánbůh za tři body a za to, že jsme dokázali nepříznivý stav otočit. Pucholt nás poté mohl uklidnit, ale místo toho přišel hektický závěr. Vraný má výborné hlavičkáře – ex-ligového Klimpla, Radu, či Urbana, ke konci hráli už jen dlouhé balony do vápna a tam už je to hlavně o štěstí. Jsem rád, že jsme tři kola před koncem zachráněni a můžeme zkoušet kluky z dorostu, kteří vyhráli krajský přebor," dodal Miroslav Procházka.

Po záchraně krajského přeboru čeká na fotbalisty SK Rakovník další výzva již ve středu, kdy se hraje 1. finálový zápas AGRO CS poháru Středočeského fotbalového svazu.

SK Rakovník: Pešek – M. Beneš (82. Galia), Rohla (46. P. Tvrz), Fojtík, Severin – Jirásek (66. R. Hamouz, Sklenka, Pucholt, Hornof – Isteník (86. Kýzl), J. Červený. Trenéři: Miroslav Procházka a Rostislav Hertl.

Autoři: Marek Tvrz, Josef Rod