Vzimě jste přebíral tým od senomatského „srdcaře“ Zdeňka Palkosky scílem okresní přebor vyhrát a postoupit?
„I když mužstvo bylo po podzimu vpopředí tabulky, takový úkol jsem od výboru oddílu nedostal. Věděl jsem však, že loni, kdy jsem Zdeňkovi Palkoskovi trochu pomáhal, Senomatům unikl postup do I. B třídy vpředposledním kole, kdy prohrál spostupujícím Městečkem. Kluci potom byli velice smutní, že jim to nevyšlo. A tak mým přáním bylo vyhrát okresní přebor letos, zejména, když vzimě bylo mužstvo posíleno o kvalitní hráče Fronka, Peterku a Máchu“.
Čelo soutěže však bylo velice vyrovnané a na jaře mělo téměř každým kolem jiného lídra. Kdy jste věřil, že se vám postup povede?
„Lze říci, že to bylo po domácím utkání sOráčovem, který patřil kfavoritům na postup a my jsme sním vyhráli. Další důležitý krok jsme pak udělali na Tatranu Rakovník, kde jsme sice jen remizovali, ale vposledním kole se Zavidovem jsme měli vše ve svých rukách“.
Ve kterém zápase jste byl svýkonem mužstva nejvíce spokojený a naopak?
„Hodně spokojený jsem byl hned vprvním jarním vítězném utkání se Šanovem, a to nejen proto, že šlo o derby, ale za Šanov jsem kdysi také hrával. Na pohled byl nejhezčí zápas sSK Lány a největší radost jsem měl vBranově, kde jsme po poločase 1:1 nakonec nad domácími, kteří také chtěli postoupit, vyhráli 4:2. Naopak zklamaný jsem byl ve Hředlích, odkud jsme si přivezli bod, a ve Slabcích, kde jsme vyhráli 2:1, ale vobou duelech jsme podali velice slabý výkon“.
Kdo se o novodobý historický úspěch SK Senomaty postaral?
Jsou to především hráči Josef Klouček, Jaroslav Kodeš, Martin Karnold, Luboš Kotek, Milan Palkoska, Robert Trešl, Pavel Liprt, Petr Kohout, Jiří Peterka, Ondřej Havel, Zdeněk Richtr, Tomáš Polák, Ondřej Tomek,Zbyněk Fronk, Luboš Mácha, Robert Hůla, Josef Lahvička, Ondřej Kozák, Jan Knotka a Pavel Doubek, můj asistent Zdeněk Palkoska a vedoucí mužstva Miroslav Palkoska“.
Zůstane vítězné mužstvo pohromadě nebo vletní přestávce dojde vhráčském kádru knějakým změnám?
„Pokud vím, tak zmužstva nikdo nechce odejít, což mě těší. Navíc se můžeme pochlubit i tím, že mužstvo tvoří většinou odchovanci. Jediným hráčem, který je u nás na hostování, je brankář Peterka. Chtěli bychom, aby knám přestoupil. Zároveň však víme, že na vyšší soutěž potřebujeme tým ještě zkvalitnit. Především bychom potřebovali posílit zálohu a útok. Proto máme vhledáčku několik hráčů. Zatím je předčasné o nich hovořit, protože nevíme, zda se u nás nakonec objeví“.
Jak bude vypadat příprava na I. B třídu?
„Začneme ji 14. července dvoudenním soustředěním na našem hřišti. Potom budeme trénovat třikrát v týdnu a vplánu jsou i čtyři přátelská utkání“.
Nový ročník I. B třídy bude pro Rakovnicko velice zajímavý, neboť vněm bude náš region reprezentovat šest týmů. Sjakými záměry do soutěže půjdete?

„Jelikož jsem na jaře viděl několik zápasů I. B třídy mužstev znašeho regionu, tak si myslím, že bychom se vtéto soutěži neměli ztratit. Nevím, zda sestupující Kněževes zI. A třídy udrží jarní kádr pohromadě, jestli ano, pak by měla patřit kfavoritům, ale sostatními celky zRakovnicka se můžeme beze strachu měřit. Stejné platí i o týmech zKladenska. Pokud bychom hráli ve středu tabulky, což by na nováčka rozhodně nebylo špatné, byl bych spokojený.