FK Hořovicko – SK Rakovník 5:0 (2:0)

Domácí starší dorostenci vstoupili do zápasu aktivně a měli několik brankových příležitostí. Některé zahodili sami nepřesnou střelbou, další jim zneškodnil Pešek. Hosté se po dvaceti minutách vymanili z jejich tlaku a první velkou šanci zajistit jim vedení měl Žďánský, který šel sám na hořovického brankáře. V koncovce se však mezi tyče netrefil.

Krátce nato projektil Faigla gólman vytáhl od tyče na roh, a poté akci dua Faigl – Knor zakončil Ryšlavý z malého vápna střelou vedle. Trest přišel záhy. Domácí se z protiútoku ujali vedení a o pět minut později zvýšili na 2:0. Po změně stran se hrála vyrovnaná partie až do 65. minuty, kdy Hořovičtí potrestali chybnou rozehrávku hostů třetí brankou. Převzali iniciativu, kterou vyjádřili i dalšími dvěma brankami.

„Hořovičtí, kteří bojují o záchranu v soutěži, nám uštědřili lekci z produktivity. Z šesti šancí dali pět branek. Kdybychom v prvním poločasu proměnili dvě tutovky, možná by další průběh zápasu byl jiný. Ale na „kdyby" se nehraje. Góly vstřelili domácí, a proto zaslouženě vyhráli," poznamenal rakovnický trenér Miroslav Procházka.

SK Rakovník: Pešek – Žihla, Kýzl, Vydra, Cibulka – Duchek, Hovorka, Ryšlavý, Faigl – Knor, Žďánský. Střídali Nejdl, Nováček, Gália, Votroubek a Nágl.

FK Hořovicko – SK Rakovník 2:3 (0:1)

První poločas utkání mladších dorostenců mnoho vzruchu nepřinesl. Hra se převážně odbývala mezi vápny, bez gólových šancí na obou stranách. Výjimkou byla akce hostů ve 26. minutě, kterou lobem přes vyběhnuvšího brankáře zakončil Nováček – 0:1.

Po přestávce převzali iniciativu domácí a z přísně nařízeného pokutového kopu vyrovnali na 1:1. Zanedlouho svůj tlak na rakovnickou branku korunovali druhým gólem. Závěr zápasu však patřil hostům, kteří v 77. minutě Hamouzem srovnali brankový účet na 2:2 a těsně před závěrečným hvizdem rozhodčího gólem Nováčka strhli vítězství na svou stranu.

SK Rakovník: Helebrant – Nágl, Krob, Gália, Hamouz – Titlbach, Votroubek, Knor, Krupička – Nováček, Gregor. Střídali Žihla a Faigl.

JAROSLAV MOKREJŠ