SK Kladno U19 - Sokol Nové Strašecí 2:2 (1:1)

Příprava na nadcházející odvetnou jarní část fotbalové sezony je v plném proudu. Novostrašečtí chtějí totiž zachránit divizní soutěž i pro další sezonu. Trenér Miloslav Mrázek tak zkouší různé varianty složení jednotlivých řad.

Tentokráte zamířili k přátelskému utkání Novostrašečtí do Kladna, kde se na umělém povrchu střetli s juniorkou SK Kladno. Trenér Miloslav Mrázek nechal odpočívat starší hráče a nominoval výběr složený z mladíků. A to větší překvapení pak bylo, když kladenská juniorka nastoupila posílená o zkušené hráče v čele s brankářem Tesařem.

Hosté se ale nezalekli a od prvních minut hráli ofenzivní fotbal. Hned v úvodu se mohl střelecky prosadit Wittmayer, ale ani jednu ze dvou šancí neproměnil.

Skóre se pohnulo až ve dvacáté čtvrté minutě, kdy si Zdeněk Schwendt vychutnal dva kladenské protihráče, posunul míč k Vašákovi, jenž se z podobných pozic nemýlí 0:1. Dlouho drželi hráči Nového Strašecí náskok. Jenže několik málo minut před odchodem do kabin se nakonec přeci jen podařilo domácím vyrovnat. Nepříjemnou střelu vyrazil Kut jen před sebe k dobíhajícímu hráči. Ten poté uklidil míč do brány 1:1.

Ve druhém dějství již nebyli hosté tak aktivní jako v samotném úvodu utkání. Toho využili zkušenější domácí a vytvořili si mírnou převahu. Ta vygradovala v šedesáté minutě ve vedoucí gól, když střelu z trestného kopu podcenil brankář Smrž. Následně se hrálo vyrovnané utkání s minimem šancí na obou stranách. Deset minut před koncem upravil na konečných 2:2 Vašák. Zahrával přímý kop, jeho střelu však jeden z kladenských hráčů tečoval do protipohybu brankáře a míč skončil v síti.

Sokol Nové Strašecí: Kut (46. Smrž) Kroupa, Duchoň, Bidrman, Janoušek Vašák, Balada, Mžourek, D. Mrázek Z. Schwendt, Wittmayer.

Střídali: Jurgovski, Dymov, Pejša, Janovský, Zázvorka, Hartman.