Jarní střelecké trápení strašeckého týmu pokračuje. Šance na vstřelení branky si hosté vypracovali, ale zůstaly nevyužity a stejně jako v předchozích kolech, nakonec jejich promarnění Strašecké mrzelo.Zejména v prvním poločase se utkání vyvíjelo příznivěji pro strašecké mužstvo. Hosté si vytvořili během úvodním pětačtyřicetiminutovky několik brankových šancí, ale zůstalo nakonec jen u nich. Nejprve Hamouz pláchl po křídle, zpětnou přihrávkou do malého vápna vybídl své spoluhráče. Ti však s takovýmto řešením situace nepočítali. Do vedení mohl dostat Hamouz, ale jeho střelu na poslední chvíli zlikvidoval vracející se dobřichovický obránce. Následně David Mrázek se pokoušel obstřelit brankáře – marně.

„Střelu mířící do šibenice domácí gólman zázračně zlikvidoval,“ komentoval Miloslav Mrázek, trenér Nového Strašecí. Ve stoprocentní brankové příležitosti se pak ocitl ještě Duchoň, ale míč ze dvou metrů poslal nad brankovou konstrukci. „Domácí poprvé vážněji zahrozili ve 44. minutě, křížnou střelu však Kut vyrazil na roh,“ dodal k dění v prvním poločase Miloslav Mrázek.

To druhé dějství bylo přesným opakem toho prvního. Dobřichovice zatlačily Strašecké do defenzívy, ale žádnou výraznější šanci si však nevytvořily.
Až přišel zlomový okamžik utkání, který rozhodl o vítězi vyrovnaného duelu. 

V 75. minutě zahrával strašecký zadák Soukup „malou domů“, Kut se chystal k odkopu, ale co se nestalo. Míč přeskočil strašeckému brankáři nohu a dokutálel se až do strašecké svatyně – 1:0. Domácí si pak hubený náskok ohlídali až do závěrečného hvizdu hlavního sudího.

„Domácí nás neporazili, my jsme se neskutečným gólem porazili sami. Jsem přesvědčen, že by nám domácí gól nedali, tak jsme jim to takto, nevím, jak to mám říci, usnadnili,“ komentoval utkání Miloslav Mrázek.

Sokol Nové Strašecí: Kut – Dymov (75. Jankovský), Duchoň, Bláha, Soukup – Weis, Hartman, Zázvorka, Vašák – Hamouz, Mrázek D.
Trenér: Miloslav Mrázek.