Byl jste nejen nejlepším střelcem Jesenice, ale celé II. třídy (32 gólů), co přisuzujete tomu, že máte na góly takový čich?
Řekl bych, že to není jen o „čichu", roli tam hraje více faktorů a samozřejmě na tom má zásluhu celý tým, šance musí většinou nejprve někdo připravit a vybojovat. A že jich bylo, díky, kluci (smích).

Když srovnáte Oráčov, kde jste před lety dlouho hrál, a Jesenici, pomohli vám spoluhráči víc k vstřelení kýžených branek?
Vzhledem k tomu, že se jedná o týmovou hru, tak si musíme pomáhat všichni navzájem, ať se jedná o bránění, nebo střílení branek.

Dokázal byste si představit hrát např. na postu stopera? Zkoušel jste to někdy?
Už jsem si vyzkoušel snad všechny posty, dokonce jsem si i zachytal pár zápasů, kdy jsme v Oráčově hráli I. B třídu. Stopera jsem tam hrál poslední rok, než jsem odešel na hostování do Jesenice.

Jaké bylo pro vás jaro? Byli jste s Jesenicí spokojeni s umístěním?
Určitě spokojenost a řekl bych, že by to před sezonou nikdo nečekal, i když jsme to měli rozjeté na lepší umístění. Jenže jak už to chodí asi v každém klubu, přišla zranění, práce a jiné důvody a muselo se míchat se sestavou, k tomu ještě trošku smůly, ale to k fotbalu patří…

Trenér Pavel Altman už s vámi nebude, kdo ho nahradí a jak se změní tréninky/zápasy a nebo taktika?
Vím jen tolik, že se několik trenérů oslovilo, ale nedopadlo to, takže tým zřejmě prozatím přebral pan Bočánek s panem Jíchou.

Na jakém místě se bude chtít Jesenice umístit v této sezoně?
Určitě budeme pomýšlet na příčky nejvyšší, ale konkurence je velmi silná a bude to boj o každý bodík.

Proti jakým bekům nebo týmům se vám hraje nejhůř, kdo si vás takzvaně hodně hlídá?
Jsme jen lidi a hrát se dá s každým. Určitě se mi hraje lépe proti silnějším týmům, i když třeba ten gól nedám (což se v minulé sezoně moc nestávalo). (smích)

Vybavíte si zápas, ve kterém jste měl střelecké hody a padalo vám to tam tak trochu samo?
Už je to docela dlouho, ale na takové věci se nedá jen tak zapomenout, byly to zápasy na Tatranu a v Branově, kde jsme dvakrát vyhráli poměrem 3:4 a já vstřelil vždy všechny 4 branky. Na Branově jsem dokonce asi 25 minut chytal, než se nám dostavil brankář.

Jak se budete týmu snažit pomoct v sezoně, kterou zahájíte doma s Kolešovicemi?
Vždy se snažím ze všech sil, každý chce vyhrávat. Bohužel možná ani nenastoupím, poslední rok u mě nastaly nějaké zdravotní komplikace, které mě ve hře docela dost omezují, ale brzy mi začíná léčba u specialisty a věřím, že mě dá zase do kupy a bude to tam zase padat jako zamlada (smích).