SK Rakovník – Sokol ''Družba'' Suchdol 0:3 (0:1)

Utkání začalo trochu překvapivě častější kontrolou míče domácích hráčů. V 7. minutě zahrával Sklenka trestný kop z 20 metrů, ale trefil jen zeď. Hosté zahrávali o 3 minuty později volný kop z hranice velkého vápna od pomezní čáry a domácí brankář Pešek měl velké štěstí, že Svoboda na míč při zakončení nedosáhl.

V 11. minutě domácí borci předvedli krásnou akci, když Isteník vysunul P. Tvrze, který se zbavil obránce a poslal krásný nadýchaný centr na zadní tyč, kde operoval Podraný, jenž míč krásně trefil z voleje, ale bohužel pro domácí předvedl Čížinský zákrok zápasu.

O pár minut později první Kacafírkův pokus z vápna gólem neskončil, ale v 19. minutě střelou z velkého vápna prostřelil po zemi k tyči Peška – 0:1. Stejný hráč mohl připravit navýšení vedení hostů, ale ve slibné šanci nezužitkoval Kacafírkův centr Janovský, kterého vychytal Pešek. Do poločasu se neujaly ani pokusy Kacafírka, Michálka a Kutila. Kvalitní první poločas skončil těsným vedením hostů, ale domácí se za svůj výkon rozhodně nemuseli stydět.

Rozhodující moment utkání nastal v 57. minutě, kdy se krásně uvolnil bývalý hráč SKR Bereš a poslal míč do vápna na Janovského, kterého nejprve výborně vychytal Pešek, ale na jeho dorážku byl již krátký – 0:2. Suchdol se uklidnil a již do konce utkání diktoval tempo hry.

Domácí se nedostali ani ke standardním situacím, které měli v první půli. V 72. minutě to byl opět Kacafírek, který mohl poslat domácí definitivně do kolen, ale svoji střelu hlavou nezamířil přesně. V 78. minutě Kacafírek v souboji na hranici pokutového kopu přetlačil Beneše a po otočce vyslal na Peška nechytatelnou bombu – 0:3.
V 90. minutě ztratil míč na půli hřiště P. Tvrz a hosté se hnali do rychlého kontru, ze kterého Michálek nastřelil tyč. Domácí předvedli dobrý výkon, ale na rozjetý a kvalitní Suchdol to nestačilo.

„Suchdol má velmi kvalitní kádr a netají se tím, že chce postoupit do divize. Jsou zde hráči z Kolína, Čáslavi nebo třeba Mostu a zejména šikovný Kacafírek, který vsítil hrozně moc gólů, se dal těžko uhlídat. My jsme ale nesehráli žádné ostudné utkání, do druhého gólu to nebyl špatný fotbal. Pak už si hosté výhru jen kontrolovali. My musíme sbírat body jinde," ohlédl se za domácím zápasem kouč Miroslav Procházka.

SK Rakovník: Pešek – P. Tvrz, Beneš (83. Cibulka), Hornof, Mates (50. Jiránek) – Jirásek (72. Kýzl), Sklenka, Pucholt, Žďánský (63. Gašpárek) – Isteník (77. Faigl), Podraný. Trenéři: Procházka M. a Fojtík M.

B. JOGLOVÁ, M. TVRZ