FK Litoměřice – Tatran Rakovník 1:3 (1:3)

Od první minuty zajeli hosté do bloku a poctivě bránili. Nic nenechali náhodě a Litoměřice do ničeho vážnějšího nepustili. Domácí hrozili pouze ze standardek, ale první slovo přišlo ze strany Rakovníka.

V sedmé minutě zabojoval Polášek, který na hranici faulu vybojoval míč a poslal ho podél gólmana – 0:1. Zhruba po dvaceti minutách domácí ale srovnali, když se po nakoplém centru dostal k hlavičce litoměřický Svoboda – 1:1.

Běžela 35. minuta a Pinkas poslal od rohového praporku přetažený centr na Lesniaka, který šutroval do protipohybu gólmana – 1:2.

Následně se mohl pískat faul na Lesniaka, ten ale souboj za hranicí pravidel ustál a předložil míč P. Kučerovi, který se zbavil dvou obránců a ještě si položil Pechatého v brance – 1:3.

Po změně stran už hosté hráli to, co jim stačilo. Soustředili se na bezchybnou obranu, což vycházelo a jediná tutovka, kterou měl na hlavě Krejza, skončila v režii Cipry, který vynikajícím zákrokem možná rozhodl o osudu této pětačtyřicetiminutovky.

Litoměřice měly převahu, ale další gólovku si už nevypracovaly a recept na zabezpečenou obranu Tatranu už najít nedokázaly. Dokonce ani bývalý ligový hráč Teplic Strožický na zeleno-bílé neplatil.

„Kluci bojovali a hráli srdíčkem. Po skončení sice padali lidově na hubu, ale vyplatilo se. Perfektně dodrželi taktické pokyny a hráli svědomitě zezadu. Ve druhém poločase byli domácí sice aktivnější, ale my jsme už hru kontrolovali a rozhodující moment, kdy se mohly Litoměřice dostat na dosah, vyřešil skvělým zákrokem Cipra. Všichni hráči zaslouží obrovské poděkování," zhodnotil nelehký zápas vedoucí týmu David Svoboda.

Tatran: Cipra – Pinkas, Houška, Vecka, Vrána – Santler (83. Pidrman), Verner, Mařík (68. Kujal), P. Kučera – Polášek (63. L. Kučera) – Lesniak. Trenéři: Pavel Mareš a Štefan Lesniak.