TJ Tatran Rakovník – SK Polaban Nymburk 5:3 (3:1)

Kdo zašel v sobotu odpoledne na domácí utkání Tatranu Rakovník, rozhodně nelitoval. Velmi líbivý a útočný fotbal se hrál defakto od úvodní až do poslední minuty, diváci viděli nejen celou řadu pohledných šancí, ale hlavně padlo celkem osm branek. Už v desáté minutě otevřel brankový účet utkání Klíma, když si pohrál se stopery i s brankářem – 1:0. O necelé tři minuty později se radovali Rakovničtí znovu, když ostřílený Polášek se nemýlil – 2:0. Po zhruba půlhodině hry se podařilo hostům snížit na rozdíl jedné branky, když lehká teč skončila za zády Zacha – 2:1. Ten samý hráč poslal Tatran znovu do dvoubrankového vedení, když mu míč před odkrytou branku naservíroval Lesniak – 3:1.

Branky padaly i ve druhém poločase. Zhruba po deseti minutách se podařilo hostům znovu snížit po rohovém kopu – 3:2. O šest minut později ukázal svoje kvality Lesniak, který parádním zakončením vrátil domácím dvoubrankový náskok 4:2. Jenže. Hosté nenápadnými brejky zaměstnávali domácí obránce a hlavně brankáře Zacha. Několik varovných střeleckých pokusů nebrali zřejmě domácí vážně, až hosté v osmdesáté minutě po rohovém kopu snížili na 4:3. Za necelých pět minut opět řádil Lesniak, jenž uzavřel brankový účet zápasu na konečných 5:3.

„Nymburk ukázal svoji kvalitu. Oba týmy chtěly vyhrát. Nám při dvou inkasovaných brankách chyběl větší důraz v osobních soubojích, ale na druhou stranu, byli jsme velmi produktivní směrem dopředu. Hráči za výkon zaslouží pochvalu a poděkování. Pro nás to jsou velmi důležité body," zhodnotil utkání kouč Zdeněk Pichner na oficiálních stránkách Tatranu.

Tatran Rakovník: Zach – Čermák, Houška, J. Červený, Křivánek – Klíma, Verner, Gögh, Vrána – Polášek (86. Jiřík), Lesniak.