Trenér Tatranu Pavel Koutenský přes vysokou výhru našel ve hře svých svěřenců řadu nedostatků: „Bylo to spíš takové tréninkové utkání. Nechci hodnotit Libušín, ale naše hra byla chvilkami dost nepřesná. Hlavně v obranné fázi jsme vytvářeli mnoho individuálních chyb, které by zkušenější soupeři potrestali. Na druhou stranu jsme ve fázi, kdy máme docela hodně fyzických tréninků, takže kluci mohli být i malinko unavení,“ míní domácí lodivod. 

Jako první zahrozili překvapivě hosté, a to hned dvakrát, avšak ani jeden samostatný únik neproměnili. Na druhé straně otevřel skóre ze standardky Bredler a krátce před pauzou zvýšil vedení Hradecký. „V první půli jsme Libušín pustili do dvou samostatných úniků, které naštěstí neproměnil. Pokaždé u toho byl stoper Vecka, který dlouho otálel s rozehrávkou, až mu míč soupeř sebral. To jsou přesně ty chyby, které jsme dělali na podzim a toho se musíme vyvarovat,“ všiml si Koutenský. 

Fotbal foto ilustrační
KAM ZA SPORTEM? Spraví si Zavidov proti Tuchlovicím chuť?

Ve druhé půli hosté ubrali tempo a Tatranští se stále častěji dostávali k ohrožení libušínské branky. Třetí gól vstřelil z přímého kopu Hynek, na 4:0 zvýšil po hodině hry Kučera a chvíli poté Kučera vybídl ke skórování Hynka, který se ani tentokrát nemýlil. „Co se týče fyzické kondice, jsme na tom dobře, což se projevilo i se Štěchovicemi. Ve druhé půli už to bylo hodně tréninkové a nebyla tam ani u jednoho týmu vidět nějaká snaha o větší aktivitu. Sice jsme vstřelili tři góly, ale plno akcí nebylo dotažených do gólového konce,“ zhodnotil druhou půli tatranský kormidelník. 

Rakovnický klub v tuto chvíli zkouší šest nových hráčů. V pátek však nečekaně oznámil mladý gólman Malík, že na Šamotce působit nebude, čímž přidělal vrásky i Pavlovi Koutenskému. „To je pro nás trochu problém. Mysleli jsme si, že Malík po odchodu Radka Zacha bude vedle Petra Kuta a Michala Kubiny trojka pro áčko i béčko. Nakonec z údajných pracovních důvodů u nás nebude. Takže nás dostal do těžké situace a musíme post gólmana dále řešit.“

Rakovnický Tatran v rámci zimní přípravy podlehl třetiligovým Štěchovicím 0:3.
Tatran padl se Štěchovicemi. Herně však nezklamal