„Myslím si, že zápas obě mančaftům něco dal. Štěchovice už zužují kádr, mají tam mladé kvalitní hráče, my jsme naopak měli nevýhodu, že jsme měli jen dvanáct hráčů a dva dorostence. Tomuto stavu odpovídal i samotný zápas, kdy domácí byli aktivnější, v první půli si vytvářeli hodně šancí, z nichž dvě proměnili. My jsme se v sestavě, která byla, snažili hrát defenzivněji,“ řekl k prvnímu poločasu trenér Tatranu Pavel Koutenský. 

Domácí měli v první půli velkou převahu, kterou také vyjádřili gólově, když se nejprve prosadil bývalý hráč Sparty Štěpán Kučera, druhou branku přidal Štědronský. V druhém dějství již vystrkoval růžky i Tatran, ale gól se mu podařilo vstřelit až za stavu 3:0. Čestný úspěch zaznamenal Omovie. 

Všesulovský turnaj v malé kopané zvládla nejlépe Čistá, domácí tým skončil druhý.
OBRAZEM: Všesulovský turnaj ovládla Čistá

„V druhé půli jsme vystřídali pouze jednoho hráče, domácí to obnovili trochu víc. Bohužel jsme naše tři čtyři průniky nedokázali dotáhnout do finální části, domácí měli také tři slušné příležitosti, jednou nastřelili břevno, takže si myslím, že výsledek je zasloužený,“ uznal Koutenský, který si jinak kvalitní prověrku pochvaloval. „Naši mladí kluci poznali, jak chutná fotbal o soutěž výš. Že je potřeba hrát hodně jednoduše, rychle a hlavně neztrácet balony, což se nám v druhé půli dařilo o dost víc, než v té první.“

Tým ze Šamotky opustilo po sezoně šest hráčů, když se do přípravy zatím zapojil pouze jediný novic Omovie. Tatranský lodivod by několik dalších posil uvítal. „Pro nás měla příprava spíš fyzický charakter, neboť jak už jsem říkal, neměli jsme koho střídat. Na posilách intenzivně děláme, ale týmy, co jsou v přípravě, nám zatím nejsou schopni nikoho pustit. Ale během dneška se ještě snažíme někoho přivést, aby byl schopný nastoupit již zítra v Benešově,“ přeje si Koutenský. 

Tn. Rakovník: Kut (60. Tůma) – Červenka (79. L. Skoupý), Vecka, Bredler, L. Stuchl – Rothe (70. Pidrman), Verner, Dolák (79. F. Skoupý), P. Kučera – Kingsley Omovie (70. Hradecký) – Hradecký (46. Výborný). Trenér: Pavel Koutenský.

Trenér rezervy Tatranu Rakovník Zdeněk Weis
Weis: Za to, co udělali hráči v Klobukách by dostali v žácích přes držku