„Myslím si, že jsme odehráli hodně kvalitní utkání, především v prvních sedmdesáti minutách, kdy hrála většina hráčů základní sestavy. Výkon byl velmi organizovaný, byly tam i věci, které nacvičujeme v tréninku a takticky jsme to zvládli velice dobře. Posledních dvacet minut nám to ale pokazilo,“ zhodnotil utkání trenér Tatranu Pavel Koutenský.

Jeho svěřenci byli, až na úvodní pasáž, kdy měli Královodvorští dvě šance, favorizovaným hostům vyrovnaným soupeřem a pohlednému duelu scházely pouze branky. „Králův Dvůr ukázal, že je špičkovým týmem třetí ligy. Ač se hrálo na těžkém terénu, akce byly velmi pohledné a i my jsme chtěli hrát, drželi balon, takže první půle byla i přes žádnou vstřelenou branku velmi kvalitní,“ pochvaloval si tatranský kormidelník. 

Okresní derby mezi SK Rakovník B a Mšecí rozhodovaly penalty, ve kterých byli úspěšnější hosté. V základní hrací době skončil duel 2:2. Foto: Alžběta Brabcová
Rošáda gólmanů. Kabele zamířil na Tatran, kde nahradí Zacha

Také v druhé půli hrál rakovnický Tatran velmi slušně a brzy po pauze se dostal do vedení, když po přihrávce Hradeckého skóroval Červený. V 70. minutě sice hosté srovnali, ale hned vzápětí Vrána vrátil Tatranu vedení. To však domácí nakonec neudrželi a v závěru po zmatcích v obraně dvakrát inkasovali. 

„Po prostřídání nás bohužel soupeř přehrával a bylo vidět, že na placu byli hráči, kteří mají za sebou ne úplně optimální přípravu. Je to škoda, protože kluci, kteří to v prvních sedmdesáti minutách odmakali, by si zasloužili lepší výsledek. Navíc by nás to povzbudilo, protože už potřebujeme, aby se mistráky začaly konečně hrát,“ byl lehce zklamaný Pavel Koutenský. 

Rakovnický lodivod zařadil do druhého poločasu i zbrusu novou brankářskou posilu z rakovnického SK – Petra Kabeleho, který zalepil trhlinu po odchodu Radka Zacha na SK. „Petr je u nás týden a zatím se s tím sžívá, ač Tatran dobře zná. Myslím si, že by mohli s Petrem Kutem vytvořit vyrovnanou dvojici a budu chtít, aby se dostali do brány oba. Záležet také bude na vlastnostech hřiště a na soupeři. Kabele má výborný nákop, s nohama je bez problémů a má i dobrý reflex. Akorát bychom chtěli, aby se gólmani trochu více zapojovali do rozehry,“ dodal Koutenský. 

Tatran: Kut (46. Kabele) – Ibraimi, Vecka, Bredler, Vrána – Dolák, Verner, Novák, Kučera – Červený – Hradecký. Střídali: Hynek, Kokarau, Pidrman, Borsuc, Vild.

Ilustrační foto.
Fotbalové přípravy finišují