FC Nový Bor - TJ Tatran Rakovník 2:2 (2:1) pk 3:2

Do utkání, které se hrálo v tropických teplotách, nevstoupili fotbalisté Tatranu Rakovník vůbec dobře. Defakto po celých pětačtyřicet minut vázla organizace defenzívy, čehož domácí využili, ovšem naštěstí nemířili v zakončení přesně. Poprvé hosté kapitulovali v devatenácté minutě, když Rakovničtí ztratili míč uprostřed hřiště, domácí Mach ale tentokráte mířil přesně a gólman Cipra byl bezmocný 1:0. Následně měli sice optickou převahu domácí, ale v samotném závěru prvního dějství udeřili hosté z Rakovníka. Po rychlé křídelní akci poslal Červenka střílený centr do vápna a Kučera s pomocí břevna vyrovnal 1:1.

Jenže.

Místo udržení remízového stavu hosté znovu chybovali a domácí trestali Broschinským 2:1.

„V prvním poločase jsme nehráli dobře. Dělali jsme zbytečné chyby a celkově nám defenzivní činnost vůbec nefungovala," hodnotil první poločas kouč Tatranu Rakovník Pavel Mareš. Druhý poločas už byl ale zcela jiný. Hosté najednou byli daleko více v pohybu, důraznější a hlavně více fungovala organizace defenzívy. Nasazení se hostům brankově vyplatilo už po sedmi minutách. Po rohovém kopu netrefil domácí obránce nohou míč a následně jej trefil rukou. Sudí nařídil pokutový kop, který Verner proměnil. Následnou vyrovnanou partii mohl rozhodnout ve prospěch Tatranu Kučera, ale míč mu odskočil od nohy.

„Po přestávce jsme předvedli lepší výkon, hlavně co se týče organizace defenzívy. Byli jsme lepším týmem a zasloužili jsme si vyhrát. Bod ale bereme," nechal se slyšet pro klubové stránky kouč Pavel Mareš.

V sobotu pak bude v areálu Na Šamotce od čtrnácti hodin rušno. Tatran Rakovník tu v rámci čtvrtého kola fotbalové divize B přivítá SK Kladno. Diváci se tak mohou těšit na regionální derby.

Tatran Rakovník: Cipra Výborný, Verner, Vecka, Novák Doupal (46. Gögh), Rothe, Dolák (75. Hejda), Máče, Červenka (61. Petrák) Kučera. Trenér: Pavel Mareš.