První turnaj byl určen pro ročníky 2008 a mladší. Celkem sedm týmů v systému každý s každým se od osmé hodiny ranní prohánělo ve sportovní hale a diváci mohli zhlédnout celkem 21 zápasů. Mezi účastníky byla i trojice rakovnických týmů SKP, Tatran a Senomaty, ostatní účastníci byli z kladenského okresu – SK Slaný, Slavoj, Kročehlavy a společenství Dobrá/Družec.
Los turnaje svedl v úvodním zápase proti sobě SKP a Senomaty. Rakovnický tým byl o něco lepší a zaslouženě vyhrál 4:1. Také ve druhém utkání se představil rakovnický zástupce Tatran, svěřenci trenéra Šiky remizovali s SK Kročehlavy 0:0. Ve třetím zápase v kladenském derby Slavoj porazil společenství Dobrá/Družec 5:2. Během turnaje si postupně vytvořily bodový náskok Slavoj Kladno a SKP Rakovník a o vítězství v turnaji rozhodl jejich vzájemný zápas, který byl velmi dramatický až do samotného konce. Rakovník doháněl brankovou ztrátu, srovnal, aby v závěru inkasoval a prohrál těsně 2:3. Na dalších místech byla velká tlačenice a každý zápas byl velmi vyrovnaný.

Zajímavostí bylo, že tým SK Kročehlavy ze šesti zápasů pětkrát remizoval. O třetím místě nakonec rozhodla výhra společenství Dobrá/Družec a SK Slaný. Společenství zvítězilo 2:0. Velmi pěknou hrou se prezentovali i hráči SK Senomaty, kteří nakonec vytěžili v turnaji 5 bodů, a na třetí místo jim scházely pouhé dva body. Neztratil se ani Tatran, který s mladšími hráči držel se všemi soupeři krok a získal sympatie diváků, o čemž svědčí, že nejlepším brankářem turnaje byl vyhlášen Matyáš Vait. Také další individuální cena zůstala v Rakovníku, neboť nejlepším hráčem se stal Matyáš Klekner z SKP. Při slavnostním vyhlášení dostali všichni hráči medaile za předvedené výkony. Úvodní turnaj měl velmi pěknou diváckou kulisu, o čemž svědčí skoro zaplněná sportovní hala. Fotbalová VAF Tour pokračuje v sobotu a neděli turnaji mladších a starších přípravek.

Konečné pořadí turnaje:

1. Slavoj Kladno 16 b.
2. SKP Rakovník 15 b.
3. Dobrá/Družec 7 b.
4. SK Slaný 7 b.
5. SK Kročehlavy 5 b.
6. SK Senomaty 5 b.
7. Tatran Rakovník 2 b.⋌