Mnichovohradišťský SK – SK Rakovník 5:1 (1:0)

V utkání starších dorostenců měli hosté už ve 3. minutě po chybě domácího gólmana velkou příležitost jít do vedení, ale P. Červený ji neproměnil. Krátce nato měl po úniku Huttra další šanci Tvrz, avšak ani jemu se v koncovce nedařilo.

Pak začali více útočit domácí a Kraus v rakovnické brance si na nedostatek práce rozhodně stěžovat nemohl. Zlikvidoval několik nebezpečných projektilů, ale ve 31. minutě už na střelu nedosáhl.  Do druhého poločasu vstoupili domácí náporem a během deseti minut zvýšili své vedení na 3:0. V 64. minutě aktivní Tvrz utekl obráncům a snížil na 3:1, ale domácí žádné drama nepřipustili. V 67. minutě překonali Krause počtvrté a konečnou podobu výsledku dali devět minut před koncem zápasu.

„V prvním poločase jsme s domácími hráli vyrovnanou partii. Po přestávce jsme však brzy inkasovali dvě branky. Když Tvrz, který podal velmi dobrý výkon, snížil, vrhli jsme se do útoku, ale domácí z brejku dali na 4:1 a o výsledku bylo prakticky rozhodnuto. Opět se ukázalo, že po odchodu Sklenky a J. Červeného nám ve středu hřiště chybějí hráči, kteří by podrželi balon, zásobovali útočníky přesnými přihrávkami a dokázali se i střelecky prosadit," řekl rakovnický trenér Jaroslav Hamouz.

SK Rakovník: Kraus – Tvrz, Z. Červený, Kýzl, Sodomek, Mates, Huttr, P. Červený, O. Kučera (80. Kukla), Žďánský, Procházka.

Mnichovohradišťský SK – SK Rakovník 1:3 (0:3)

Rakovničtí mladší dorostenci vstoupili do utkání aktivně a už z prvního útoku se ujali vedení Bohatým. O tři minuty později střelu Bohatého gólman stačil jen vyrazit, ale na dorážku Cibulky už neměl nárok. V 15. minutě Knor dal třetí gól.

Poté domácí přidali na tvrdosti a hra se převážně odbývala ve středu hřiště bez větších šancí na obou stranách. Po přestávce domácí sice snížili, ale víc už jim hosté nedovolili.

„K utkání jsme odjížděli v dost okleštěné sestavě, neboť nám ze zdravotních důvodů chyběli Duchek, Špidra a Šedivý, a také Kacafírek, který má střídavý start a musel nastoupit za svůj mateřský klub Sparta Kladno. Proto jsme ve složení týmu museli improvizovat, což však zejména v úvodu zápasu nebylo znát. Po čtvrthodině jsme vedli 3:0 a domácí, kteří se netajili přáním nás porazit, to neunesli. Začali hrát hodně „od podlahy". Na jejich někdy až nevybíravé zákroky doplatil ve 35. minutě Hovorka, jemuž při odkopu míče soupeř dal šlapák a náš hráč má z toho nohu v sádře. Jeho zraněním byl poznamenán i náš následný výkon ve druhém poločase, v němž jsme se už především snažili udržet náskok," poznamenal k duelu trenér hostů Jan Janota.

SK Rakovník: Pešek – Žihla, Hovorka (41. Nágl), Vydra, Nováček – Kovacz, Kýzl, Polák, Knor – Bohatý, Cibulka.
SK Rakovník v dalším kole  krajského přeboru přivítá v sobotu 22. září týmy SK Kosmonosy. Zápas starších dorostenců začne v 10.15 a mladších ve 12.30 hodin.  

JAROSLAV MOKREJŠ