V první půli řádil Marek, ve druhé Petr

„Kolem umělky na Šamotce by se měly udělat mantinely, protože naše výsledky odpovídají spíš hokejovým zápasům. Inkasovat za dva zápasy deset gólů, to je hrozné,“ kroutil hlavou trenér béčka Tatranu Zdeněk Weis.

Přípravný duel na Šamotce začali lépe jeho svěřenci, kteří měli více ze hry a brzy mohli Tatranští vést o dvě branky, neboť zahrávali po faulech na Omovieho dvě penalty. První sice M. Kučera s přehledem proměnil, Vrána však netrefil bránu. Hosté poté srovnali, ale M. Kučera vrátil Tatranu vedení zpět. Poté však přišel naprostý kolaps defenzivy domácích, kterého využil Vroutek třemi trefami. Ještě před půli dokonal hattrick Kučera, který dorazil bombu Kokaraua.

Přestřelka pokračovala i po změně stran. Marka Kučeru vystřídal jeho bratr Petr, který se nechtěl nechat zahanbit a dvěma rychlými trefami otočil na 5:4. Omovie pak vedení domácích zvýšil. Hosté však po rychlých únicích srovnali. Rozhodnutí přinesl v závěru P. Kučera, který tak srovnal bratrský souboj a zajistil Tatranu vítězství. „Soupeř, ač hraje vyšší soutěž, rozhodně nebyl lepší. My jsme mu ale dávali stejně jako před týdnem svými chybami spoustu možností ke skórování. Naše defenzivní činnost, na rozdíl od té ofenzivní, není vůbec dobrá a budeme s tím muset něco udělat. Buď změníme postavení, nebo hráče, protože tolik gólů po stále se opakujících chybách dostávat nesmíme,“ uvědomuje si Weis, který část branek připisuje i nepříliš jistému výkonu gólmanské posily Kubiny. „Nový gólman vůbec nepůsobí jistým dojmem a bude muset své výkony také hodně zlepšit.“

Tn Rakovník B: Kubina – Jiřík, Hájek, L. Šika, Vrána – Kokarau, Kokšál, Mašek, Ibraimi – M. Kučera, Kingsley Omovie. Hokejově střídali: Weis, Tauš, P. Kučera, Čermák.

Futsalisté Atlanticu prohráli v prvním novoročním kole divize s Kobylisy 3:12.
Sestup Atlanticu z divize je definitivně zpečetěn

Jesenice překvapivě přehrála Lužnou

Asi není náhodou, že luženští fotbalisté jako nováček I. B třídy na podzim ani jednou nebodovali. Moc se jim totiž nedaří ani v zimní přípravě, když tentokrát padli s Jesenicí jednoznačně 2:5 a to mohli být ještě rádi. „Zápas se nám vůbec nepovedl. Asi se promítlo do výkonu to, že jsme byli pod tíhou událostí, přesněji řečeno přípravou společenského plesu, myšlenkami někde jinde a odehráli jsme to velmi pomalém, spíše valčíkovém tempu,“ krčil rameny trenér Lužné Tomáš Pavlíček.

Především úvodní půlhodina se jeho týmu vůbec nepovedla. Jesenice měla šest tutovek, z nich tři proměnila. Skóre nejprve otevřel J. John, vedení zvýšili Jeníček a Kolář. Luženští se osmělili až v závěru poločasu, kdy po rychlých brejcích snížili Fronk s Kolínským.

Druhá půle už byla vyrovnanější, ale góly střílela pouze Jesenice. Duo Jeníček-Kolář opět udeřilo a zajistilo výhru 5:2. „První půli jsme Lužnou přehrávali, až jsem se divil. Že má po podzimní části B třídy na kontě nula bodů asi něco vykazuje. Pak jsme dostali po chybách našeho stopera dvě zbytečné branky. Po změně stran jsme hráli v defenzivě zodpovědněji a díky důrazu přidali další dvě branky. S výsledkem jsem samozřejmě spokojen, ale pořád inkasujeme moc gólů,“ zhodnotil duel kouč Jesenice Pavel Altman starší.

Lužná: Procházka – J. Staněk, Rek, J. Špička, Kolínský – Bičík, Fronk, Ambrůžek, A. Špička, Grill – Šnajdr. Střídali: Hejl, Krumhanzl.
Jesenice: Bajer – Altman, Mutinský, Kohout, J. John – Horvát, P. John, Řehoř, Fiala – Jeníček, Štastný. Střídal: Kolář.

Lány byly v derby produktivnější

Fotbalový turnaj v Rynholci se blíží ke konci. V předposledním zápase se střetly dosud neporažené Lány s domácím Baníkem. Lánští, kterým se velmi dobře povedla podzimní části okresního přeboru, přes zimu ještě posílili a jejich výsledky jsou toho dokladem. Po výhrách nad Pozdní, Sýkořicí a Roztoky, si hladce poradili i s Rynholcem, který rozstříleli 7:2 a celý turnaj suverénně ovládli. Hattrickem se na výhře hostů podílel kanonýr Balík, dvěma góly přispěli ke kanonádě Buršík s Reichlem. Za Rynholec pouze korigovali Beran s Matějkou.

„Bylo to o gólové produktivitě. Udělali jsme hodně hrubých individuálních chyb, z nichž pramenily góly. Výsledek tedy úplně neodpovídá tomu, co se dělo na hřišti, protože šancí jsme měli prakticky stejně. Na naší hře se možná trochu projevil i fakt, že jsme měli za sebou týdenní soustředění. Pořád je to ale jen příprava. Důležité je, aby se ze zápasu kluci poučili,“ řekl k utkání lodivod Rynholce Petr Rajgl. Jeho svěřenci se v neděli utkají o třetí místo s Roztoky.

Ilustrační foto hokej
BNB Cup zná své vítěze