Záměr pořadatelů je jasný. Vyplnit po předčasném konci letošního ročníku prostor, který zbývá do začátku nové sezony. „Zřejmě se začne hrát až někdy na přelomu srpna a září. Proto vznikla myšlenka Letní ligy, se kterou jsme oslovili kluby hrající, stejně jako my, třetí nejvyšší fotbalovou soutěž," prozrazuje Tomáš Novák, předseda SK Benešov.

Do soutěže se zapojí dohromady šest mužstev. Kromě domácího Benešova se zúčastní rezervní týmy Slavie Praha, Bohemians Praha a Viktorie Plzeň, které doplní ještě Táborsko a Písek. „Jsme rádi, že jsme se dohodli s atraktivními soupeři,“ těší Karla Sloupa, jednatele spolupořádající agentury Sports Lovers.

Hrát se bude systémem každý s každým, doma a venku. A to od 23. května do 4. července. S tím, že některá utkání budou předehrána (jedná se primárně o duely Slavie Praha, kvůli plánované rekonstrukci hřiště).

Z důvodu pandemických opatření se zápasy budou hrát bez diváků, fanoušci o ně ale rozhodně nepřijdou. Reporty z jednotlivých zápasů najdete v Deníku, který je jedním z mediálních partnerů Letní ligy. "Jednotlivé duely bude on-line rovněž přenášet TVCOM. V jednání je i jeden přímý přenos, zřejmě z Benešova, na programu ČT Sport," doplňuje Tomáš Novák.

Exhibiční zápas SK Marila Votice - FC Kozlovna.
Zpátky v čase: Kozlovna Ládi Vízka se předvedla v plné parádě, jen Nedvěd chyběl
Ilustrační foto
Béčko a mládež? Čas návratu se blíží, říká vlašimský předseda Lajda