Mšec stejně jako vloni skončila čtvrtá, jste spokojen?
S umístěním jsem spokojen, těší mě také, že jsme například nedostali jedinou červenou kartu. Z herních výkonů v jarní části už ale velkou radost nemám. 


Jaké byly příčiny?
Po velmi dobrém začátku nám poklesla motivace. Kluci věděli, že se nám nic nemůže stát. Dále jsme měli několik dlouhodobě zraněných, a jelikož nás bylo málo, v podstatě všichni měli jistotu základní sestavy. Hlavně Šebesta, který do hry na jaře vůbec nezasáhl, nám velice chyběl a na místě stopera jsme ho nedokázali nahradit, když gólů jsme dostávali poměrně hodně. Musím se rovněž přiznat, že chyby byla i ve mně, když jsem po klucích již tolik nevyžadoval a pak herní disciplína a bránění mužstva šly dolů. 


Velice se vám povedl vstup do jara, kdy jste deklasovali Doksy na jejich hřišti 6:2.
V Doksech jsem byl velmi spokojen, tam jsme předvedli dobrý výkon. Pak jsem se mi líbil zápas s Hřebčí, která do té doby byla neporažená a my jsme byli od výhry opravdu blízko. V druhé půli jsme vedli 2:1, ale nedotáhli jsme to. Konečná prohra mě mrzí, ale herní projev byl jedním z nejlepších, co jsme na jaře předvedli. 

Ilustrační foto.
Při prodeji majetku už nemá rozhodovat cena
Vedoucí Hředel Jan Sklenář
Sklenář: Rok v B třídě? Diváci za jedna, rozhodčí za dva a zbytek za pět


Vám se na špičková mužstva celkově daří lépe…
To je pravda. Na týmy, co k nám přijedou bránit, se nám vůbec nedaří a máme s nimi problémy. Ale to nejsme jen my, takových mužstev je více. 


Na jaře jste dostali dvakrát bůra, předpokládám, že více vás mrzí ten v Unhošti?
Určitě. V Libušíně se projevila kvalita týmy, který nás jednoznačně přehrál a my vůbec nebyli schopni ubránit jejich dva dobré útočníky. Ale v Unhošti jsme opravdu vybouchli. Domácí na nás vletěli, rychlosti a agresivitou nás naprosto zaskočili. To byl náš nejhorší jarní výkon. 


Tehdy vám bylo v sezoně nejhůř?
Řekl bych, že ano. Tam jsem cítil opravdu bezmoc. Fotbalově bychom na ně měli, ale vůbec jsme na jejich nástup nedokázali zareagovat a tam už jsem si přál, aby byl co nejdříve konec. 


Byl ještě nějaký další výbuch?
Těch bych našel ještě hodně. Třeba zápas s Klobuky doma se nám vůbec nepovedl. Na jaře bylo utkání, která se mi nelíbila, více než polovina a to i přesto, že jsme vyhráli. 


Soutěž suverénně vyhrála Hřebeč, ta je bez diskuzí někde jinde. Myslíte si, že pokud byste všude zahráli na své možnosti, mohli jste bojovat o stříbro?
Já si myslím, že ne. Jsem přesvědčen, že na třetí místo jsme měli, ale když vezmu celý rok, tak na Libušín jsme opravdu neměli. 

Na hejtmančin úřední den v Rakovníku dorazila kromě ostatních lidí také skupina protestujících proti současnému dění na MOA Rakovník. Jednání však příliš úspěšné nebylo.
Na obchodní akademii to stále vře. Nyní i kvůli webu
Kouř stoupající z místa požáru byl vidět na kilometry daleko.
Shořel rodinný dům, pro zraněného letěl vrtulník


Myslíte si, že Hřebeč, která vyhrála I. B třídu již poněkolikáté s velkým náskokem bude útočit na vedoucí postavení i v I. A třídě?
Těžko říci, záležet bude také na tom, jak posílí. Ale už jsem kdysi řekl, že skok z I. B třídy do I. A třídy je vůbec největší, takže to nebude mít jednoduché.

 
Jaké je pro vás největší překvapení soutěže?
Na jaře jednoznačně výkony Klobuk, které nejen že u nás hrály velmi dobře, ale i jejich výsledky napovídaly tomu, že se obrovsky zvedly. 


A co sešup béčka Tatranu?
U béček je vždy problém, že buď jdou pomoci hráči z áčka, nebo nejdou, takže nikdy nevíte, v jakém složení nastoupí. Nerad bych Tatran nějak hodnotil.

 
Tatran byl jediný klub, který jste z okresních týmů porazili po základní hrací době, ostatní vaše derby rozhodovaly penalty…
Derby jsou taková specifická, všichni se mezi sebou dobře známe, je to vyhecovanější, takže je to úplně jiné, než s týmy z Kladenska. My jsme měli ještě dobré, že jsme tyto zápasy vždycky vyhráli na penalty a měli z nich tedy alespoň dva body. 


Byl někdo z vašeho týmu, kdo zaslouží pochvalu, kdo vás překvapil?
Nechci jmenovat vůbec nikoho. Nikdo nevyčníval nad ostatní a na druhou stranu nikdo vyloženě nepropadl. Jednotlivce chválit nechci, a ani nemůžu. 

Závody polomaket v modelářské části rakovnického letiště.
OBRAZEM: Piloti z Rakovnicka v soutěži zabodovali
Takhle vypadalo Husovo náměstí v Rakovníku jen pár minut poté, co z nebe začaly padat první kapky.
Rakovník by potřeboval kanalizaci jako metro


Jaké jsou změny v kádru?
Do Vraného odešel Paluba, Míra Cívka odešel do Pozdně, ale ten byl celé jaro zraněný. Z příchodů je definitivní Kuba Podlena z pražského Újezdu, chodí s námi trénovat Kuba Pešička, který naposledy působil ve Vyšehradu, ale jeho mateřský klub je Dukla. 


Kdy jste začali letní přípravu?
Přípravu jsme začali 25. července a v sobotu odehrajeme první přípravné utkání se Lhotou, která hraje krajský přebor. Další týden hrajeme s Hostouní B a generálku máme se Stodůlkami. 


Jak jste zatím spokojen s tréninkovou morálkou?
Spokojen jsem absolutně. Co chodíme trénovat, ještě nás nepřišlo méně než patnáct. 


Jaké umístění byste v další sezoně I. B třídy bral?
Vzhledem k tomu, že naše skupina bude silnější než vloni, by zopakování čtvrtého místa bylo velkým úspěchem. Do B třídy totiž postoupily rezervy Slaného a Hostouně, které mohou doplňovat svoje týmy kluky z áčka a A třídu zase odhlásily Jedomělice a Vraný, které soutěž zachránily a mají tedy svoji kvalitu.