Zavidovští se naladili jasnou výhrou

Fotbalisté Zavidova potřebují co nejlepší start jarní části I. A třídy, aby se vyhnuli záchranářským starostem. Pokud by jaro odstartovalo tak, jak dopadl poslední přípravný duel v Žihli, vůbec by se nezlobili.

„Klasický přípravný duel. Byl to spíš boj o míč než souvislá hra. Soupeř, ač hraje krajský přebor, byl podobné úrovně, jako my a podle průběhu první půle se zdálo být stále více jasné, že kdo dá první gól, převáží se misky vah na jeho stranu. To štěstí jsme nakonec měli my,“ podotkl zavidovský asistent Daniel Devera.

Skóre otevřel Korčák, kterého dlouhým pasem za obranu vysunul Jančařík a zavidovský kanonýr zařídil i druhý gól. Také Žihle mohla skórovat, ale Kukla zachraňoval na brankové čáře.

Po poločasové pauze zvýšil vedení hostů Vitner. Následně domácí převzali iniciativu a Masopust snížil. Další dvě tutovky Žihle zneškodnil Kraus, a tak udeřili opět hosté. O čtvrtý gól se postaral Šíma a Žďánský v závěru pečetil jasné, a trochu překvapivé vítězství Zavidova.

„S přípravou je spokojenost, ale vítězství bych nepřeceňoval. Hlavní je, aby si to kluci přenesli i do zápasů,“ je střízlivý Devera.

Zavidov: Kukla (Kraus) – Vanický, Kapoun, Hornof, Dvořák – Koch, Knor (46. Šíma), Klouček, Štiller (46. Vitner) – Korčák (46. Kříž), Jančařík (Žďánský).

Béčko Tatranu zvládlo obrat

V souboji rezerv mezi tatranskou a kopaninskou měla mnohem lepší vstup domácí, když se v úvodní čtvrthodině ujala dvoubrankového vedení. Nejprve se prosadila posila z áčka – Omovie a stejný hráč o chvíli později naservíroval míč Čermákovi, který ho s pomocí tyče dopravil do brány. Hosté však využili laxnosti v tatranské obraně, ještě do poločasu duel třemi brankami otočili a krátce po změně stran vedení ještě navýšili. Domácí se však nevzdali, přimáčkli Kopaninu a Jiřík, Tauš a M. Kučera rozhodli o výhře 5:4. „Herně to nebylo vůbec špatné. Jsem rád, že jsme z 2:4 otočili na 5:4 a ač nemáme moc netrénováno, rozhodně jsme nebyli horší. Pouze koncovka by mohla být ještě lepší,“ zhodnotil duel trenér Zdeněk Weis, jenž je rád, že se do týmu povedlo přivést zkušeného Martina Kokšála z Olympie, který nahrál na tři góly.

Tn Rakovník B: Kubina – Borsuc (46. Špidra), L. Šika, Jiřík, Černý – Kokarev (55. Tauš), Čermák, Kokšal, Mašek – M. Kučera, Kingsley Omovie (46. Hájek).

Futsalisté Atlanticu prohráli v prvním novoročním kole divize s Kobylisy 3:12.
Atlantic se smířil se sestupem

Mšečtí pálili šance

V první dějství v Rynholci měli více šancí Mšečtí, avšak Wittmayer dvakrát mířil vedle a Janouška skvěle vychytal brankář Holubic. Skóre otevřel až Podlena, který zužitkoval centr Wittmayera.

V druhé půli mohl vedení domácích navýšit Pelc, ale neuspěl, a tak přišel trest v podobě vyrovnání. V závěru mohl rozhodnout ze samostatného úniku Podlena, ale gólman Holubic ho vychytal. „Neproměnili jsme několik vyložených šancí, což nás stálo vítězství. Jinak bylo utkání vedeno z obou stran velmi korektně,“ uvedl lodivod Mšece Miloslav Mrázek.

Mšec: Kolek (46. Šebesta) – Červený, Heller, Kučera, Janoušek – Jurgovski, Zázvorka, Podlena, Pelc (60. R. Kapek) – Zeman (65. Mráz), Wittmayer.

Čáslav prohrála s Černošicemi i druhé semifinále a sezona pro ni končí.
Roman vs. David. Na krajský titul dosáhne pouze jeden z bratrů